Orbán Viktortól közölt írást a Frankfurter Allgemeine Zeitung

A Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) című német konzervatív lap a csütörtöki számában közölte Orbán Viktor miniszterelnök írását Helmut Kohl volt német kancellár új kötetéről.

A FAZ Nem hurrá-európaiak címmel közölte Orbán Viktor írását, amely magyar nyelven szombaton jelent meg a miniszterelnok.hu oldalon Aggodalom Európáért címmel.
A FAZ a kormányfő írásából kiemelte, hogy az európai egység eszméjében “nincs semmi utópikus”, és “nagyon is gyakorlatias” gondolat, amely “éppen a huszadik század veszélyes és bukott utópiáival szemben született meg”.
A miniszterelnök Helmut Kohl Aggodalom Európáért – felhívás című könyve alapján készült írásában egyebek között kifejtette, hogy osztja a volt kancellár meglátását arról, hogy “a béke és a szabadság Európa lételeme, egyúttal az előfeltétele minden másnak: demokráciának, emberi jogok védelmének, jogállamnak, társadalmi stabilitásnak és jólétnek, az Európáért és a világért viselt felelősségünknek”.
Hozzátette, hogy “a nagy német politikus” kötetét “mindvégig az a gondolat hatja át, hogy Európa közös sorsunk, közös felelősségünk, amelyet értelem- és érzelemvezérelten kell alakítanunk”.(MTI)

Scroll To Top