Nőtt az OMV nyeresége az első negyedévben

Magasabb forgalom mellett növelte nyereségét az idei első negyedévben az osztrák OMV olajipari konszern – tájékoztatta a cég az MTI-t kedden.

Az egy évvel korábbinál 4 százalékkal magasabb, 10,777 milliárd euró értékesítési árbevétel után az OMV az idei első negyedévben 1,261 milliárd euró, a 2012 első negyedévinél 38 százalékkal magasabb EBIT (kamat- és adó előtti) eredményt ért el. Az EBIT eredményhez a romániai érdekeltség, a Petrom 351 millió euróval járult hozzá, szemben az egy évvel korábbi 413 millióval.
Az OMV konszern adózott nyeresége 951 millió euró lett az első negyedévben, 52 százalékkal magasabb az egy évvel korábbi 626 milliónál. Az osztrák APA hírügynökség által megkérdezett elemzők 11 százalékos nyereségnövekedést vártak.
Az idei első negyedévben az OMV konszern olaj- és földgáz termelése a 2012 első negyedévihez képest egy százalékkal napi 302 ezer hordó olajegyenértékre emelkedett. Ezen belül a Petrom termelése nagyjából változatlan maradt, az OMV termelése négy százalékkal nőtt, elsősorban a líbiai kitermelés helyreállításának köszönhetően. (MTI)

Scroll To Top