Nőtt az ANY Biztonsági Nyomda árbevétele és nettó eredménye, a cég új éves rekordárbevételre számít

Az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. 18,58 milliárd forint nettó árbevételt és 852 millió forint mérleg szerinti eredményt ért el az első kilenc hónapban, az árbevétel éves szinten 0,7 százalékkal nőtt, az eredmény pedig 1,2 százalékkal magasabb a tavalyi első három negyedévi korrigált eredménynél – közölte a társaság hétfőn a BÉT honlapján. Az év végén új rekordra, 25 milliárd forint feletti árbevételre számít a cég vezérigazgatója.

A nemzetközi pénzügyi jelentési szabvány (IFRS) alapján készült konszolidált jelentés szerint a nettó eredményből tavaly az első negyedévben 126 millió forintot egy egyszeri, az ANY Ingatlanhasznosító Kft. megvásárlásával összefüggő tétel tett ki. A nettó eredmény tavaly az első háromnegyedévben 968 millió forint, korrigáltan 842 millió forint volt.
A konszolidált EBITDA (kamat- és adófizetés, valamint értékcsökkenési leírás előtti eredmény) az idén az első kilenc hónapban 2,22 milliárd forint volt, amely 61 millió forinttal, 2,8 százalékkal haladja meg az előző időszak korrigált EBITDA-ját, ami a magasabb hozzáadott értékű termékek nagyobb forgalmának köszönhető.
A konszolidált üzemi eredmény 1,42 milliárd forintot tett ki az első kilenc hónapban, ami 5 millió forinttal, 0,35 százalékkal kisebb a bázis időszaki korrigált profitnál.
A kamat, adózás és kisebbségi részesedés figyelembe vétele után a konszolidált mérleg szerinti eredmény 852 millió forint, amely 10 millió forinttal (1,2 százalékkal) magasabb, mint az előző év első három negyedévében.

Az árbevétel 94 százalékát a stratégiai termékek adták. Ezek közül a biztonsági termékek, megoldások forgalma 4,5 százalékkal 4,82 milliárd forintra, a kártyagyártás, megszemélyesítés árbevétele pedig 6,12 százalékkal 4,94 milliárd forintra emelkedett. A nyomtatványgyártás, megszemélyesítés, adatfeldolgozás forgalma pedig 3,5 százalékkal 7,69 milliárd forintra mérséklődött az első kilenc hónapban a tavalyi év hasonló időszakéhoz képest. A hagyományos nyomdatermékek árbevétele 13,8 százalékkal 851 millió forintra nőtt. Az egyéb árbevétel 280 millió forintot tett ki, közel 40 százalékkal csökkent (ez a szegmens főként kereskedelmi anyagok, áruk értékesítéséből származó bevételeket tartalmaz).
Az export bevétele a tavalyi első háromnegyedévhez képest 15 százalékkal, 7,56 milliárd forintra nőtt, ez 41 százalékos exportarány a teljes árbevételhez képest, 5 százalékponttal több, mint a bázis időszakban.
Zsámboki Gábor, az ANY vezérigazgatója a jelentéshez hozzáfűzte: az előrejelzések alapján újabb rekord – várhatóan 25 milliárd forint feletti – árbevétellel zárja az évet a nyomda. A növekedés többek között a dinamikusan emelkedő export árbevételnek köszönhető, amely idén meghaladja a stratégiai célként kitűzött 40 százalékot. A nyomda stabil működését úgy tudja biztosítani, hogy aktívan kihasználja az informatikai innovációkat, és folytatja kutatás-fejlesztési tevékenységét az okmánybiztonsági termékeknél azért, hogy megőrizze versenyelőnyét – idézi a vezérigazgatót a jelentés.
Az ANY Biztonsági Nyomda részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában kereskednek. A papír a hétfői kereskedést 2 forintos erősödéssel, 1345 forinton zárta. Az elmúlt egy évben a legmagasabb árfolyama 1448, a legalacsonyabb 1066 forint volt.(MTI)

Scroll To Top