NGM: Magyarország a foglalkoztatásban az Európai Unió éllovasai között van

Miközben az Eurostat legfrissebb adatai szerint összességében mind az euróövezetben, mind az Európai Unióban (EU) csökkent a foglalkoztatottak száma 2012 negyedik negyedévében, addig Magyarországon nőtt a foglalkoztatottság – hívja fel a figyelmet csütörtöki közleményében a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

A tárca kiemeli: a megelőző negyedévhez képest csak 8 tagállam tud növekedést felmutatni a foglalkoztatásban, közülük Magyarország a negyedik legnagyobbat.
Leginkább Lettországban (0,8 százalék), Luxemburgban (0,6 százalék), Lengyelországban (0,4 százalék), Magyarországon (0,3 százalék) és Ausztriában (0,2 százalék) nőtt a foglalkoztatottak száma – írja az NGM.
Tavaly az utolsó negyedévében a foglalkoztatottak száma az előző negyedévvel összevetve az euróövezet 17 tagállamában 0,3 százalékkal, a 27 tagú Európai Unióban pedig 0,2 százalékkal, az egy évvel korábbi adatokkal összevetve az euróövezetben 0,8 százalékkal, az EU-ban pedig 0,4 százalékkal csökkent.
„Reméljük, hogy azok, akik a hazai foglalkoztatottsággal kapcsolatos számokban kételkedni szoktak, legalább az Eurostatnak hisznek” – jegyzi meg az NGM közleményében.(MTI)

Scroll To Top