NGM: a versenyképesség javítása Magyarország és az Európai Unió közös célja

A 2014-2020-as európai uniós ciklus fejlesztéspolitikájának egyaránt szolgálnia kell a foglalkoztatás és a versenyképesség javítását – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kedden az MTI-vel azután, hogy Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter hivatalában fogadta Elzbieta Bienkowska uniós biztost.

Az Európai Unió belső piacért, iparért, vállalkozásokért, valamint a kis- és középvállalkozásokért felelős biztosát a bemutatkozó látogatáson Varga Mihály tájékoztatta “a magyar gazdaság kiemelkedő teljesítményéről”, az ipari kibocsátás “kiugró adatairól” és a belső piaci helyzetről is – olvasható a közleményben.
A Nemzetgazdasági Minisztérium egyik legfontosabb célja az újraiparosítás, az iparfejlesztés – írta a tárca, hozzátéve, hogy az ipari termelés GDP-n belüli részesedését a jelenlegi 23-ról 30 százalék fölé kívánják emelni. Az Európai Unióban ez a mutató 16 százalék, ezért az Európai Bizottság célkitűzése összhangban van Magyarországéval: céljuk, hogy ez az arány 2020-ig 20 százalékra emelkedjen.
Az ipari termelés GDP-hez hozzáadott értékének növelése érdekében a kormány a rendelkezésre álló uniós források 60 százalékát kifejezetten a magyar gazdaság fejlesztésére fordítja majd – emelte ki az NGM.(MTI)

Scroll To Top