Navracsics megmutatta, hogy igazi európai

Navracsics Tibor egyértelműen megmutatta, hogy igazi európai – értékelte a magyar EU-biztosjelölt szerda esti meghallgatását Sabine Verheyen, az Európai Parlament kulturális és oktatási bizottságának néppárti koordinátora.

A jobbközép, kereszténydemokrata pártcsaládhoz tartozó politikus az oktatási, kulturális, ifjúsági és európai polgársági tárca irányítására kompetens, felkészült jelöltnek nevezte Navracsics Tibort.
Mint közleményében hangsúlyozta, a magyar jelöltnek már az írásban feltett kérdésekre adott válaszaiból is kitűnt a posztra való alkalmassága, valamint az, hogy “teljes mértékben elkötelezett az európai értékek és normák mellett”.
Az EP néppárti frakciója különösen üdvözli a biztosjelölt azon szándékát, hogy korszerűsítse az oktatási rendszert – emelte ki Sabine Verheyen.
A meghallgatás során – állapította meg a néppárti koordinátor – Navracsics Tibor világossá tette: azért mondott le magyar miniszteri tisztségéről, hogy teljes erejével az európai biztosi funkcióra összpontosíthasson.
Sabine Verheyen szerint ezért “nagyon sajnálatos, hogy az európai biztosi képességeiről szóló vitát a magyar országos politikáról folytatott vitatkozás uralta”, és azok a képviselők, akiknek ez betudható, “nem tanulták meg a leckét”, hiszen – érvelt a koordinátor – a médiaágazat nem tartozik Navracsics Tibor uniós portfóliójába.
Erről Günther Oettinger biztost kellett volna hétfőn kérdezniük – jegyezte meg a néppárti EP-képviselő.
Az illetékes EP-szakbizottság frakciókoordinátorai csütörtökön ülnek össze, hogy értékeljék Navracsics Tibornak a bizottsági meghallgatáson nyújtott teljesítményét.(MTI)

Scroll To Top