NAV: december 22-éig kell dönteni az eváról

Az idén december 1. és december 22. között választhatják 2015-re az egyszerűsített vállalkozói adó (eva) szerinti adózást az újonnan bejelentkező vállalkozások – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-vel.

A hivatal közleményében felhívta a figyelmet, hogy ugyancsak 2014. december 22-éig lehet kijelentkezni az eváról szóló törvény hatálya alól. Ilyen eset, ha egy adózó az eva választására jogosító feltételeknek nem felel meg, például adótartozása van.
Az egyéni vállalkozók szintén december 22-éig nyilatkozhatnak arról is, hogy a magasabb összegű ellátás érdekében a járulékokat az általánosnál magasabb – a minimálbér másfélszeresét meghaladó – alap után fizetik meg.
A NAV tájékoztatása szerint azoknak, akik 2014-ben az eva szerint teljesítették adókötelezettségüket, és 2015-ben is fenn akarják tartani ezt az adózási módot, nem kell újra bejelentkezniük.
Az eva szerinti adózást többek között a törvényi feltételeknek megfelelő egyéni vállalkozók, egyéni cégek, betéti társaságok, korlátolt felelősségű társaságok, ügyvédi irodák és közkereseti társaságok választhatják – olvasható a közleményben.
Az adatlapok 2014. december 1-jétől letölthetők a NAV honlapjáról (http://www.nav.gov.hu), illetve papír alapon is hozzáférhetők a NAV ügyfélszolgálatain. A hivatal a bejelentkezés elfogadásáról vagy elutasításáról, illetve a kijelentkezésről értesíti az adózókat(MTI)

Scroll To Top