Munkaadói megállapodás a régió munkaerőpiacának javításáért - Gazdasagportal.hu

Munkaadói megállapodás a régió munkaerőpiacának javításáért

Közös nyilatkozatot írt alá a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ) a bajor és az osztrák munkaadói szövetséggel a Duna Stratégia keretén belüli szorosabb munkaerő-piaci együttműködésről – közölte a szakmai szervezet pénteken az MTI-vel.

Az MGYOSZ közleményében ismerteti azt is, hogy közös konferenciát szervezett a bajor (Vereinigung der Bayerischen Wirtschaft) és az osztrák munkaadói (Industriellen Vereinigung) szövetséggel Duna Stratégia – Esélyek és Lehetőségek címmel a németországi Passauban. A konferencia központi témája a régió munkaerőpiacának javítása és gazdasági versenyképességének növelése volt.
A konferencián előadást tartott Andor László, az Európai Unió foglalkoztatásért, szociális ügyekért és társadalmi összetartozásért felelős biztosa, aki a régió munkaerőpiacának jobb összehangolását és a mobilitás hatékonyabb elősegítését szorgalmazta.
A gazdasági és a tudományos területről érkező előadók a kutatási és a határ menti projektek fontosságát emelték ki, valamint a vasúti és vízi infrastruktúra fejlesztése mellett érveltek – tájékoztatott közleményében az MGYOSZ. (MTI)

Scroll To Top