MSZP: tovább zuhan a magyar ipar

Az MSZP szerint a kormány „tündérmeséivel, sikerpropagandáival és szisztematikus hazugságaival” szemben a magyar ipar egyre romló állapotban van – reagált Józsa István szocialista frakcióvezető-helyettes a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtöki jelentésére.

A KSH adatai szerint az ipari termelés januárban 1,4 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól, de 2,9 százalékkal nőtt az előző hónaphoz, tavaly decemberhez képest.
Az ellenzéki képviselő az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, a gazdaság „Orbánék három éve alatt” egyre rosszabb helyzetbe kerül, 2011 dereka óta folyamatosan zsugorodik. „Lehet itt álmodozni növekvő gazdaságról, arról, hogy az ipari termelés lesz a magyar gazdaság gerince, meg hogy újraiparosítjuk az országot, ahogy azt Orbán képzelte 2012-ben. Lehet rózsaszín szalaggal díszített kirakatba tenni a nagy ipari cégekkel kötött kormánymegállapodásokat, a valóság akkor sem enged hazudni” – fogalmazott a képviselő.
Szerinte a valóság az, hogy az Orbán-kormány regnálása alatt gyárak zárnak be, munkások ezrei veszítik el állásukat, és családok mennek tönkre.
Józsa István hangsúlyozza: Magyarországnak olyan kormányra van szüksége, amely visszaszerzi a befektetői bizalmat, kirakatmegállapodások helyett kiszámítható gazdasági környezetet és igazságos jogrendet kínál a munkát adó cégek számára.(MTI)

Scroll To Top