Mol: továbbra is a portfolió fontos elemei az oroszországi érdekeltségek

A Mol spekulációnak nevezte azt az orosz sajtóértesülést, miszerint kivonulna Oroszországból, egyúttal a magyar olajipari vállalat az MTI megkeresésére hangsúlyozta, hogy továbbra is fontos portfolió elemként szerepelnek az oroszországi érdekeltségek a társaság hosszú távú, 2030-ig szóló stratégiájában.

A főleg energetikai hírekre szakosodott Pronyedra című orosz portál, a pronedra.ru kedden arról számolt be, hogy a magyar olajkonszern eladta a közel tíz éve megvásárolt Matyusinszkaja vertyikal nevű, nyizsnyevartovszki székhelyű vállalatot, amelyen keresztül kutatási és termelési joghoz jutott a nyugat-szibériai Tomszki területen, az Oroszország egyik fő olajtermelő körzetében található Matyusinszkoje blokkon.
A Pronyedra úgy tudja, hogy oroszországi befektetők – négy vállalat – vette meg a Matyusinszkaja vertyikalt, amely azóta már a Rusz ojl (Rus-Oil) nevű vállalathoz került.
A Matyusinszkije blokkra kiadott kitermelési engedély 2029-ben jár le. Tavaly százezer tonna kőolajat hoztak földfelszínre ezen a mezőn, amely becslések szerint 17-20 millió tonna olajat rejthet magában.

http://pronedra.ru/business/2016/11/08/neftegazovaya-kompaniya-mol-pokinula-rossiyu/

 

Scroll To Top