Miniszterelnökség: kulcsszerep várhat a projektmenedzsment cégekre

A Miniszterelnökség azt szeretné, ha a jövőben párbeszéd alakulna ki az uniós pályázatok projektmenedzsment cégeivel, akik így kulcsszerepben lennének, tapasztalataik átadásával is hozzájárulnának a fejlesztéspolitika sikereihez – mondta el Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára a kormány által kezdeményezett pénteki szakmai egyeztetésen, amelyen 11 projektmenedzsment cég képviseltette magát.

A Miniszterelnökség tájékoztatása szerint a jövőben rendszeresen ülésező fórum célja, hogy párbeszédet alakítson ki a 2020-ig tartó fejlesztési időszakról az uniós források koordinációjáért felelős Miniszterelnökség és a tapasztalattal rendelkező piaci szereplők között.
Az egyeztetésen Csepreghy Nándor elmondta: a kihívás most nagyobb, mint 2007-2013 között. Nemcsak a rendelkezésre álló forrásokat kell lehívnia az országnak, hanem olyan értéket kell létrehozni, amely megteremti a 2020 utáni növekedés alapját. Ennek során számítanak a jövőben a témában jártas piaci szereplők konstruktív együttműködésére.
A pénteki találkozó része volt annak a párbeszédnek, amelyet a Miniszterelnökség indított a gazdasági élet képviselőivel – tartalmazza a tájékoztatás.(MTI)

Scroll To Top