Menekülni kényszerült Argentínából a BBC forgatócsoportja

Rendőri kíséret mellett menekülni kényszerült Argentínából a BBC népszerű autósmagazinja, a Top Gear forgatócsoportja, köztük Jeremy Clarkson műsorvezető, azután, hogy helyiek kövekkel dobálták meg őket, mert egyik gépkocsijuk rendszámtáblája a falklandi háborúra utalt.

    Jeremy Clarkson 1991-es Porsche 928GT coupéjának H982 FKL rendszáma bőszített fel argentin veteránokat, akik ultimátumot intéztek a forgatócsoporthoz: vagy távoznak az országból, vagy kénytelenek lesznek szembenézni a következményekkel – adta hírül a The Daily Telegraph brit napilap honlapja.
    Nagy-Britannia 1982-ben vívott háborút Argentínával a dél-amerikai ország partjai közelében fekvő brit fennhatóság alatt álló Falkland-szigetekért, amelyeket az argentin hadsereg elfoglalt.
    A forgatócsoport tagjai drága, megsérült gépkocsiajikat – a Porsche mellett egy Ford Mustangot és egy Lotust – egy rendőri ellenőrzőpontnál hagyva Chilébe távoztak, miután Tolhuin település közelében a helyiek kövekkel támadtak rájuk.
    “Itt hagyjuk autóinkat, nem akarunk több problémát. Égessék el azokat, ha akarják, de mi távozunk innen” – mondták állítólag az ellenőrzőpontnál.
    A forgatócsoport egy argentin technikusát a hírek szerint egy kő megsebesített.
    A BBC megerősítette, hogy a csoport elhagyta a dél-amerikai országot, de a műsor producerei hangoztatták, nem szándékosan válaszották ezt a rendszámot, véletlen egybeesés történt.
    Juan Manuel Romano, Tolhuin önkormányzati képviselője elmondta továbbá, hogy a Ford Mustang rendszámán lévő 269-es szám nagyon közel áll a 255-höz, ennyi brit vesztette életét az 1982-es háborúban.
    A 646-os szám a Lotuson pedig a 649 argentin áldozatra emlékeztet – tette hozzá.(MTI)

Scroll To Top