Megnégyszerezte adózott eredményét az OPUS

Több mint 700 milliárd forint mérlegfőösszeggel és 258,1 milliárd forint saját tőkével zárta konszolidált szinten az idei első fél évet az OPUS GLOBAL Nyrt. – tette közzé a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján az IFRS szerinti jelentésében a tőzsdei társaság. A vállalatcsoport adózott eredménye 11,4 milliárd forint lett, míg a teljes átfogó eredménye 11,1 milliárd forint.

Az OPUS GLOBAL Nyrt. az idei első fél évet konszolidált szinten a tavaly év végéhez képest jelentős növekedéssel zárta. Mérlegfőösszegét több mint 25 százalékkal, összesen 700,9 milliárd forintra növelte, míg a saját tőkéje 13 százalékkal, 30,56 milliárd forinttal emelkedett a tavalyi év végi eredményekhez képest. Így a beszámolási időszak végén a vállalatcsoport saját tőke értéke 258,1 milliárd forint volt. A tavaly év végi bázisadatokhoz képest mintegy 140,8 milliárd forintos mérlegfőösszeg-növekedés első sorban a 2021. március 31-ével megvalósult TIGÁZ-akvizícióhoz köthető.
A vállalatcsoport 2021. első félévi konszolidált adózott eredménye 11,4 milliárd forint, mely a tavalyi ugyanezen időszakhoz képest több, mint négyszeresével nőtt, amely 8,8 milliárd forintos eredményjavulást jelent a cégcsoportnál. Az eredmény különösen annak fényében kiemelkedő, hogy a 2021. I. féléves konszolidáció során az eredménykimutatásban az energetika szegmens eredményének csak a TIGÁZ Zrt. akvizíciójának zárási napját követő, vagyis a 2021. április 1-től június 30. napjáig keletkezett eredményét vonták be.

A jelentés emlékeztet: 2021. augusztus 31-én sikeresen lezárult az anyavállalat által ötven százalékban tulajdonolt OPUS Energy Kft. és az E.ON Hungária Zrt. között az E.ON Tiszántúli Áramhálózati Zrt. (TITÁSZ) százszázalékos részvénycsomagjának megvásárlására irányuló tranzakció, így az OPUS Csoport második féléves eredményéhez szeptember 1-től kezdődő időszaktól már a TITÁSZ Zrt. működése is hozzájárul. A Turizmus szegmens 2021 első fél évében még mindig erősen kitett volt a koronavírus által okozott gazdasági megszorító intézkedések hatásának, így rövidült szezonban, valamint a felújítások miatt kevesebb szállodával tudott üzemelni ebben az időszakban. Fentiek figyelembevételével a cégcsoport konszolidált üzemi eredménye (EBIT) 2,7 milliárd forint, míg a konszolidált EBITDA-mutatója több, mint 12,3 milliárd forint.(MTI)

Scroll To Top