Megemelt értékesítés hozamcsökkenéssel a 3 hónapos dkj-aukción

Háromszoros túljegyzésre megemelt összegben értékesített az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) 3 hónapos diszkont kincstárjegyet (dkj) az előző akcióénál alacsonyabb, de a másodpiacinál magasabb átlaghozamon.

Az ÁKK a megszokott 50 milliárd forint összegben vitt aukcióra három hónapos diszkont kincstárjegyet. Az elsődleges forgalmazók a D130612 jelű, 2013. június 12-én lejáró papírt az előző két aukcióhoz hasonlóan közel háromszorosan jegyezték túl: 147,233 milliárd forint ajánlatot nyújtottak be.
Az ÁKK a magas túljegyzésre a meghirdetett összegnél 10 milliárd forinttal több ajánlatot fogadott el, így 60 milliárd forintért értékesített csökkenő hozamon 3 hónapos diszkont kincstárjegyet.
Az előző, múlt heti aukción az ÁKK szintén 10 milliárd forinttal emelte meg az értékesítést, két héttel ezelőtt pedig 5 milliárd forinttal, mindkét alkalommal hozamcsökkenés kíséretében.
A mostani aukción az átlaghozam 14 bázisponttal 4,93 százalékra csökkent az előző aukció 5,07 százalékos átlaghozamáról. Az átlaghozam ugyanakkor 5 bázisponttal magasabb lett a D130724 jelű papírra hétfőn a másodpiacon kialakult 4,88 százalékos referenciahozamnál. (MTI)

Scroll To Top