Már hivatalosan sem főpolgármester-jelölt Falus Ferenc és Magyar György

Már hivatalosan sem főpolgármester-jelölt Falus Ferenc, a baloldali pártok jelöltje, és a függetlenként ajánlásokat gyűjtő Magyar György sem. A Fővárosi Választási Bizottság (FVB) csütörtöki ülésén – írásban benyújtott kérésükre – törölte a jelölteket a nyilvántartásból.

Falus Ferencet a testület törölte az Együtt – A korszakváltók Pártja és a Párbeszéd Magyarországért Párt kompenzációs listájáról is. A fővárosi kompenzációs listán ugyanis csak az szerepelhet, aki főpolgármester- vagy polgármesterjelöltként indul az önkormányzati választáson.
A helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választására jogerősen nyilvántartásba vett jelöltek a szavazás megkezdéséig bármikor lemondhatnak az indulásról.
A választási eljárási törvény szerint a jelöltnek írásban kell lemondania a jelöltségről az őt nyilvántartásba vevő választási bizottságnál, ez a főpolgármester-jelöltek esetében az FVB.
Falus Ferenc és Magyar György hétfőn jelentette be, hogy nem indul a főpolgármester-választáson.
Az FVB csütörtöki ülésén határozattal döntött arról, hogy tudomásul veszi a jelöltségről való lemondást, egyúttal törölte a két jelöltet a nyilvántartásból.
A “kiesett” jelölteket a szavazólapokról is törölni kell, de mivel a főpolgármester-jelölti szavazólapokat még nem kezdte el kinyomtatni az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt., nem kell új szavazólapokat készíteni.(MTI)

Scroll To Top