Magas túljegyzésre megemelt értékesítés a 3 hónapos dkj-aukción

Magas túljegyzésre a meghirdetett összeg felett értékesített hozamcsökkenéssel, de a másodpiaci hozam felett 3 hónapos diszkont kincstárjegyet (dkj) az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) keddi aukcióján.

Az ÁKK a megszokott 50 milliárd forintért vitt aukcióra kedden 3 hónapos diszkont kincstárjegyet, amit az előző három aukciónál kisebb, de így is bő két és félszeres jegyzési érdeklődés fogadott.
Az elsődleges forgalmazók 129,029 milliárd forint ajánlatot tettek a D130619 jelű, 2013. június 19-én lejáró 3 hónapos diszkont kincstárjegyre. Az előző három aukciót nagyjából háromszoros túljegyzés jellemezte.
Az ÁKK a meghirdetett összeg felett 10 milliárd forinttal fogadott el ajánlatot, és 60 milliárd forintért értékesítette a papírt az előző aukción kialakultnál alacsonyabb hozammal.
A 4,88 százalékos aukciós hozam 5 bázisponttal marad el az előző aukció 4,93 százalékától, de 5 bázisponttal haladja meg a 3 hónapos diszkont kincstárjegyre hétfőn a másodpiacon kialakult 4,83 százalékos referencia hozamot.(MTI)

Scroll To Top