Lövöldözés Tel-Aviv központjában, a védelmi minisztérium közelében, többen meghaltak

Három ember életét vesztette, többen megsebesültek szerdán Tel-Aviv központjában egy lövöldözés következtében.

Két ismeretlen fegyveres a város egyik kávézókkal és éttermekkel zsúfolt negyedében, a védelmi minisztérium épületének közelében kezdett lövöldözni, kilenc ember megsebesült, hárman közülük a kórházban belehaltak sérüléseikbe.
A kórházi jelentések szerint egy sebesült válságos, négy súlyos állapotban van, ketten közepes, ugyancsak ketten könnyebb lőtt sérülést szenvedtek. Az egyik közepesen súlyos sérült az egyik merénylő. Rajtuk kívül többeket sokkos állapotuk miatt is ápolnak.
A katonai rádió jelentése szerint a merénylők először a város szívében lévő Szaróna szórakozónegyedben nyitottak tüzet a járókelőkre, sokakat megsebesítettek, többeket súlyosan.
A tetteseket üldözni kezdték, mire az egyik lövöldöző a helyi művészmozi-komplexum, a Szinematék felé menekült, és ott is lövéseket adott le. A helyszínre érkező biztonságiak mindkét fegyverest ártalmatlanná tették, elfogásuk közben egy rendőr is megsebesült. Kiderült, hogy házilag átalakított Carl Gustav típusú fegyverrel hajtották végre a támadást.
A rendőrség szóvivője közölte, hogy nem volt előzetes információjuk a Tel-Avivban készülő merényletről. Eleinte a rádió hírei szerint egy harmadik merénylőt is feltételeztek, de később kiderült, hogy ketten követték el az akciót.
A kétnapos moszkvai látogatásáról éppen a merénylet utáni percekben hazatérő Benjámin Netanjahu miniszterelnök a repülőtérről egyenesen a védelmi minisztérium közeli épületébe, a hadsereg főhadiszállására hajtott.(MTI)

Scroll To Top