KSH: júniusban 11,3 százalékkal nőtt az ipari termelés - Gazdasagportal.hu

KSH: júniusban 11,3 százalékkal nőtt az ipari termelés

Gyorsult az ipari termelés növekedése, az idén júniusban a termelés volumene 11,3 százalékkal volt magasabb Magyarországon, mint az előző év azonos időszakában, a munkanaphatástól megtisztított és a kiigazítatlan adatok szerint egyaránt – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán az előzetes adatok alapján.

Az idén eddig ez a legmagasabb ütemű növekedés: májusban 10,1 százalékkal, áprilisban 9,7 százalékkal, míg márciusban 10,7 százalékkal nőtt az ipari termelés a nyers adatok szerint.
Az előző hónappal összevetve 1,8 százalékkal emelkedett az ipari termelés júniusban a szezonálisan és naptárhatással kiigazított adatok szerint.
A termelés az év első hat hónapjában 9,4 százalékkal volt magasabb, mint az előző év azonos időszakában.
Schindele Miklós, a KSH főosztályvezető-helyettese az adatok ismertetésekor elmondta, hogy a korábbi tendenciának megfelelően a járműgyártás növekedésének döntő része van a kedvező adatban, de minden feldolgozóipari területen növekedés figyelhető meg. Emellett az első fél év kedvező időjárásának köszönhetően a zöldség- és gyümölcstermelés számottevően nőtt júniusban.(MTI)

Scroll To Top