Komoly mozgások vannak a devizapiacon, vizsgáljuk meg technikai szemmel is

Nem volt túlságosan jó hetük a részvénybefektetőknek, a devizapiacon is komoly mozgásokat láthattunk, a forint azonban továbbra is meglehetősen stabilan viselkedik. Az új-zélandi dollár a nyersanyagárak tartós zuhanása miatt esik – Varga Zoltán, Equilor, technikai elemzés.

forint_euro2Néhány órára ugyan a 318-as szint fölé szökött az euró-forint jegyzése kedden, ezt követően visszatért a 315-ös támasz közelébe. A grafikonon látható, hogy egy emelkedő, és egy csökkenő trendvonal is húzódik a közelben, így amennyiben a 314,50-315,00-ös zóna nem kerül szignifikánsan letörésre, hamarosan ismét emelkedő hullám indulhat, és a 318-as ellenállási szint felé veheti az irányt a jegyzés, ahol ismét kifulladhat a mozgás a későbbiekben.

Jóval izgalmasabb az új-zélandi dollár-amerikai dollár árfolyamgrafikonja. Az új-zélandi dollár a nyersanyagárak tartós zuhanása miatt esik, és most meghatározó szinthez ért a keresztárfolyam. Amennyiben a következő néhány napban szignifikánsan letörésre kerül a 0,6430-as szint, egy dupla tető alakzat nyakvonala törik le, ezzel újabb teret nyitva a csökkenés előtt. Ez esetben a következő fontos támasz 0,6250-nél található, azonban az alakzati célárfolyam ennél is mélyebbre, a 0,60-as szint közelébe mutat. A jelzett támasz letörése esetén tehát egy újabb, intenzív, többszázalékos csökkenő hullám indulhat.


Forrás: GazdaságTV.hu

Scroll To Top