Kevés makrogazdasági adat lesz a következő héten az ünnepek miatt

Kevés nemzetközi makrogazdasági adatra, illetve tőzsdei szünnapokra lehet számítani a következő héten a karácsonyi ünnepek miatt.

Hétfőn csak az Európai Bizottság előzetes novemberi fogyasztói bizalmi indexe és az amerikai használtlakás-eladások novemberi forgalma várható.
Kedd lesz a hét legsűrűbb napja, sorozatban adnak ki több makrogazdasági adatot az ünnepek előtt: a harmadik negyedéves amerikai bruttó hazai termék (GDP) végső adata, a tartós fogyasztási cikkek rendelésállományának novemberi változása és az újonnan épült lakások novemberi eladási statisztikája várható.
A kedden jelenik meg a novemberi amerikai személyi jövedelmek és kiadások változásáról szóló jelentés, illetve a Reuters hírügynökség és a Michigan egyetem közös decemberi fogyasztói hangulatindexe.
Európában ezen a napon teszik közzé a brit és a francia harmadik negyedéves GDP számokat is. A görög parlamentben megtartják az elnökválasztás második fordulóját – a választást figyelik a nemzetközi befektetők is. Antonisz Szamarasz kormányfő jelöltje Sztavrosz Dimasz az első alkalommal nem kapta meg a szükséges kétharmados többséget.
Szerdán és csütörtökön nem lesznek fontos makrogazdasági adatok. Szerdán még rövidített tőzsdei nyitva tartás lesz Nagy-Britanniában, Franciaországban és az Egyesült Államokban, de csütörtökön a fontosabb piacok többségénél nem lesz kereskedés, csak Japán lesz kivétel.
Pénteken is nyugodt napra lehet számítani, Amerikában már kinyit a tőzsde, de Európában még nem. Makrogazdasági adatok csak Ázsiából várhatók. Japánban megjelenik a novemberi inflációs adat, a munkanélküliségi jelentés, a háztartási kiadások statisztikája és az ipari termelés változásának számai.
(MTI)

Scroll To Top