Kereskedési ötlet: DAX futures

A DAX futures visszatért a keddi európai délelőtt során, miután új rekordmagasságú szintet ért el marginálisan a 12 200-as (R1) korlát felett. Az ár struktúrája továbbra is jelzi, hogy növekvő trend van az 50 és a 200 periódusú mozgóátlag felett.

A DAX futures visszatért a keddi európai délelőtt során, miután új rekordmagasságú szintet ért el marginálisan a 12 200-as (R1) korlát felett. Az ár struktúrája továbbra is jelzi, hogy növekvő trend van az 50 és a 200 periódusú mozgóátlag felett. Mindkét mozgóátlag felfelé mutat, hozzájárulva a trend épségéhez. Mindazonáltal, figyelembe véve a rövid távú mutatószámokat, a visszatérés várhatóan egy ideig folytatódik, és talán teszteli a 11 860-as (S1) tartományt, ezúttal támaszszintként. Vegyük figyelembe, hogy ez a tartomány nagyon közel van a február 20-án befejeződött háromszög magasságának 200%-os hosszabbítási szintjéhez. Úgy tűnik, hogy az RSI készen áll a túlvásárolt tartományból való kilépésre, miközben az MACD a csúcsra került és a közeljövőben indító vonala alá kerülhet. A 11 860-as (S1) szint közelében való visszapattanás arra ösztönözheti a bikákat, hogy új rekordmagasságú szinteket célozzanak meg a 12 350-es (R2) korlát közelében, amely egybeesik a korábban említett háromszög 261,8%-os hosszabbításával.

• Támaszszint: 11 860 (S1), 11 600 (S2), 11 500 (S3).

• Ellenállásszint: 12 200 (R1), 12 350 (R2) (a háromszög magasságának 261,8%-os hosszabbítása).

 

A dollár a legtöbb G10 devizapárjával szemben gyengült kedden, az európai délelőtt során. Erősödött az angol fonttal és a norvég koronával (ebben a sorrendben) és változatlan maradt az új-zélandi dollárhoz és a japán jenhez képest.

• Az EUR/USD pár erősödni kezdett jóval azelőtt, mielőtt a német márciusi ZEW felmérést közzétették, és a közzétételkor támogatta az euró erősödését. A jelenlegi helyzettel és a várakozásokkal kapcsolatos index már az 5. egymást követő hónapban jelentősen emelkedett; az előbbi felülmúlta a piaci előrejelzést, az utóbbi pedig kissé az előrejelzés alatt maradt. Bár a ZEW felmérés folytonos javulása a német helyreállás fokozódását jelzi, és bővíti a közelmúltbeli bíztató adatok körét, szerintünk nem elég ahhoz, hogy fordulatot hozzon az EUR/USD pár hosszabb távú útvonalában. A pár ellenállásszintre talált az 1,0620-as szinten, ami megerősítette nézetünket, miszerint a közzétételt követő bármilyen visszapattanás szerintünk várhatóan rövid ideig tart. A közös deviza valószínűleg folytatja hosszabb távú csökkenő trendjét, és bármilyen növekvő korrekciós hullámot az EUR/USD pár megújult eladási lehetőségének tartanánk.

 
A tájékoztatás nem teljes körű. A megfelelő befektetési döntés meghozatala érdekében kérjük, hogy konzultáljon szakértővel, tanulmányozza a kapcsolatos jogszabályi előírásokat, adóhatósági állásfoglalásokat. A közölt elemzések, tanulmányok, piaci kommentek és véleménynyilvánítások kizárólag tájékoztatások és nem minősülnek adótanácsadásnak, befektetési tanácsadásnak, befektetésre való ösztönzésnek, ajánlattételi felhívásnak. Az oldalon és hírlevelekben szereplő hírek, adatok és információk a StockPortal.hu által megbízhatónak vélt forrásokból származnak, mindazonáltal a fentiekben foglaltakért a StockPortal.hu nem vállal felelősséget.

Scroll To Top