Javult júliusban az ifo gazdaságkutató német üzleti hangulatindexe

Júliusban, a várakozásokra rácáfolva, javult a müncheni ifo gazdaságkutató intézet németországi üzleti hangulatindexe – derül ki az ifo MTI-hez eljuttatott jelentéséből.

Júliusban a várt 107,2 pont helyett 108,0 pontra emelkedett az előző havi 107,5 pontról az ifo németországi üzleti hangulatindexe.
Az intézet a júniusi értéket felülvizsgálta, s 107,4 pontról 107,5 pontra javította.
Javulásról számoltak be a felmérésbe bevont gazdasági szereplők mind az aktuális üzleti környezetben, mind pedig a hat hónapra előre vonatkozó üzleti várakozásaikban.
A hangulatindexnek a gazdasági szereplők aktuális környezetről alkotott megítélését számszerűsítő komponense júliusban 113,9 pontra emelkedett az előző havi 113,1 pontról. Elemzők 113,0 pontot vártak júliusra.
Az ifo hangulatindexének a gazdasági szereplők hat hónapra előre tekintő várakozásait számszerűsítő komponense 102,4 pontra emelkedett a júniusi 102,1 pontról. Elemzők csökkenést, 101,8 pontot vártak júliusra.
A müncheni egyetem ifo gazdaságkutató intézete (ifo Institut – Leibniz-Institut für Wirtschaftsforschung an der Universität München e.V.) havi rendszerességgel végzi el felmérését mintegy 7000 német gazdasági kulcsszereplő körében az aktuális üzleti környezetről, és az elkövetkező hat hónapra vonatkozó üzleti várakozásaikról.(MTI)

Scroll To Top