Itthon vagy! nap – Több mint másfél millióan kapcsolódtak be a műsorba

Mintegy 1,7 millió néző kapcsolódott be az M1-en és a Duna Worldön a Szent Mihály-nap alkalmából sugárzott Itthon vagy! Magyarország, szeretlek! című egész napos műsorfolyamba szombaton – közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap hétfőn az MTI-vel.

A hortobágyi madárkórháztól kezdve a postagalamb-világbajnokságig különféle érdekességekről számoltak be a közmédia munkatársai a szombati műsorfolyamban, amelyben mintegy 25 helyszínről bejelentkezések, stúdióbeszélgetések és előre leforgatott anyagok is helyet kaptak. Az M1 csaknem négy és fél órában, a Duna World hat órában számolt be az eseményekről – áll a közleményben.
A délelőtti műsorsávban az M1-en több mint 528 ezer ember követte a műsor bejelentkezéseit, míg a Duna World ugyanebben az időszakban 255 ezer nézőt kapcsolt be a közvetítésbe. Délután csaknem 761 ezren néztek bele a Itthon vagy! Magyarország, szeretlek! adásába.
A nap csúcspontja az esti tűzgyújtás volt – írták, hozzátéve: a kezdeményezés sikerességét jelzi, hogy több mint 1600 településen gyúltak meg a Szent Mihály-napi tüzek. Akik nem a helyszínen ünnepeltek, azok továbbra is az M1 és a Duna World csatornákon keresztül követhették az eseményeket: mintegy 329 ezren nézték végig az esti adást, és több mint 792 ezren kapcsolódtak be hosszabb-rövidebb ideig a közvetítésbe.
Az egész nap folyamán a teljes népesség 19 százaléka, 1,7 millió ember csatlakozott a televízión keresztül az eseménysorozathoz – közölték.(MTI)

Scroll To Top