Iránykeresést, illetve emelkedést várnak a magyar tőzsdén az elemzők

Iránykeresésre vagy pozitív korrekcióra számítanak a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) hétfőn az MTI-nek nyilatkozó elemzők.

Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője elmondta: a kínai részvénypiacon negatív a hangulat a hétfőn megjelent makrogazdasági adatok miatt, amelyek a kínai gazdaság növekedésének némi lassulását jelzik, ez megnövelheti a kereskedelmi háborúval kapcsolatos félelmeket. A határidős indexek nulla közeli állapotot, kisebb pluszt jeleznek.
A magyar piacon nem várható jelentős makrogazdasági adat, ezért a szakértő szerint a hazai tőzsdeindex irányát a nemzetközi hangulat határozhatja meg, bizonytalan a nyitás.
Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. senior elemzője úgy látja, folytatódhat a pozitív korrekció a Budapesti Értéktőzsdén, ezt kedvező nemzetközi befektetői hangulat is támogatja.
A szakértő szerint a vezető részvények közül továbbra is a Richterre és az OTP-re érdemes figyelni. A gyógyszergyártó árfolyama egy rendkívül fontos, hosszú távú támasz-zónáról próbál elmozdulni, amely 4700-4900 forint között húzódik, az elemző várakozása szerint akár hosszabb távú fordulat is kibontakozhat a következő hetekben. Az OTP esetében a 10 500 forintos szint lehet hamarosan elérhető.

A Mol árfolyamában a 2780 forintos szint áttörése esetén indulhat egy újabb emelkedő hullám, amely a 2900 forintos szintet célozhatja meg. A Magyar Telekomnál a 400 forintos szint fontos lélektani támasz, emelkedés esetén 415 forintnál húzódik az első fontosabb akadály – tette hozzá.
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 155,89 pontos, 0,44 százalékos emelkedéssel, 35 641,76 ponton zárt pénteken, a részvénypiac forgalma 5,9 milliárd forint volt. A Mol 16 forinttal, 0,58 százalékkal 2722 forintra csökkent, 1,2 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 190 forinttal, 1,91 százalékkal 10 150 forintra erősödött, forgalmuk 2,7 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 1,50 forinttal, 0,37 százalékkal 403 forintra nőtt, forgalma 93,9 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama nem változott, 4880 forintot ért, a részvények forgalma 1,4 milliárd forintot ért el.(MTI)

Scroll To Top