Irány Marokkó – 2 közvetlen repülőjárat is indult az afrikai országba

A Malév csődje óta nem volt közvetlen repülési lehetőség Marokkóba, de most 2 légitársaság is elindította járatát. A Ryanair gépével Marrákesbe, a Wizz Air járatával pedig Agadir tengerparti városába lehet Budapestről utazni. Akár évi 100 ezer főt is megmozgathat a lehetőség.

Marokkó turizmusért felelős minisztere örömmel üdvözölte, hogy október végétől Budapestről Marrákesbe heti 2 közvetlen járatot indít a Ryanair, és a tengerparti Agadir városába heti 1 közvetlen járatot a Wizz Air. Mohammed Sajid szerint ezek a direkt járatok felpörgetik majd a két ország közötti idegenforgalmat, de akár a kereskedelmi, üzleti folyamatokat is.

 

A járatok körülbelül 4 óra repüléssel érik el a célvárost. Noha a Malév működése idején még volt közvetlen charter járat Marokkóba, de azóta csak átszállással lehetett utazni Magyarországról. Mint az a bejelentés estéjén elhangzott, az EU és Marokkó közötti Open Sky, tehát nyitott légtér megállapodás lehetővé teszi a közvetlen forgalmat, ami a környező országokkal szemben Marokkót elérhetőbbé teszi. Jó példa erre, hogy például Tunézia nem rendelkezik ilyen Open Sky egyezménnyel Marokkó ókori, történelmi ország, így bizonyosan népszerű lesz a magyar utasok körében is.

 

A sok látnivaló mellett a klíma is kedvező, hiszen Marokkóban még novemberben is 24-26 fok van. A Magyar Utazási Irodák Szövetsége jövő évi közgyűlését is Marokkóban tartja. Erről írt alá megállapodást a MUISZ és a Marokkói Nemzeti Turisztikai Hivatal vezetője. Abderrafia Zouitene szerint a következő években jelentős forgalombővülés várható, a szakember várakozása az, hogy

a két ország közti idegenforgalom évi 100 ezer utassal fog növekedni.


Forrás: GazdaságTV.hu

Scroll To Top