Internetadó – Tóbiás: Orbán azt jelentette be, hogy lesz internetadó

Az MSZP elnök-frakcióveztőjének véleménye szerint a miniszterelnök azt jelentette be pénteken, hogy lesz internetadó.

Nem így, nem ebben a formában, nem most és nem ezen a néven, de egy álszent konzultációt követően más néven, máshogyan be lesz nyújtva – fogalmazott Tóbiás József Budapesten sajtótájékoztatón. Értékelése szerint a miniszterelnök nem meghátrált ez ügyben, csak egyet hátralépett, időnyerés a célja, hogy saját akaratát érvényesíteni tudja.
“Aki ma Orbán Viktornak hisz, az hibát követ el” – jelentette ki Tóbiás József. Azt mondta, pontosan tudják az elmúlt öt év alapján, hogy mennyire lehet hinni a kormányfő szavának. Nem igazán – tette hozzá.
Az MSZP-s pártvezető szerint a 2015-ös költségvetés további elszegényedést hoz Magyarországnak. Azt követelte, hogy a kormány vonja vissza a büdzséjavaslatot és az adótörvényeket.
Tóbiás József azt mondta, hogy azok fognak tovább szegényedni, akik az elmúlt években is a napi megélhetésért küzdöttek.
Van miért küzdeni, hiszen a költségvetési és az adótörvény-javaslatokból látszik, hogy mind az egészségügy, mind az oktatás területén, mind a szociális területeken további forráscsökkenés lesz – mondta, felhívva arra a figyelmet, hogy cafeteria adójának emelkedése további tehernövekedést jelent a családoknak.
Arra a kérdésre, hogy támogatják-e a péntek estére az internetadó ellen szervezett tüntetést, Tóbiás József azt mondta, támogatnak minden békés demonstrációt, amely felhívja a kormány figyelmét az övétől különböző társadalmi véleményekre.
Orbán Viktor pénteken, a Kossuth Rádióban azt mondta: a távközlési adó kiterjesztése ebben a formában nem vezethető be, így módosítani kell a parlament előtt fekvő adótörvény-javaslatot. Közölte egyúttal, hogy az ünnepek után, január közepén nemzeti konzultációt kell indítani az internetről, benne a pénzügyi kérdésekről.
(MTI)

Scroll To Top