Így lehet egy pénzintézet aktív része a társadalomnak

Idén 12. alkalommal adták át a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díjat, ami önkéntes védjegyhasználati rendszerével elismeri és hozzájárul a fenntartható és felelős üzleti kultúra terjesztéséhez. Hosszú évek óta működtetett társadalmi felelősségvállalási gyakorlatával a K&H Csoport elnyerte a „Felelős és fenntartható vállalatért” kategória díjat.

 

„A K&H-nál felelősen gondolkodó vállalatként célunk, hogy üzleti eredményeink mellett megfelelően reagáljunk a társadalom igényeire, és hozzájáruljunk ahhoz, hogy a tagjai teljes életet élhessenek. Kiemelt társadalmi felelősségvállalási tevékenységeink mind a négy fókuszterületén – pénzügyi oktatás, környezetvédelem, vállalkozásösztönzés és egészség – hosszú távú elkötelezettségünket fejezik ki természeti és társadalmi értékeink megőrzése és védelme iránt. – mondta el a díj kapcsán Horváth Magyary Nóra, a K&H kommunikációs ügyvezető igazgatója. – A társadalom és a szakmai szervezetek minél szélesebb körét kell megszólítani és bevonni, országszerte elérhető és évről évre megújuló programokra van szükség, valamint elengedhetetlen a hosszú távú megvalósítás, ami a mi esetünkben témától függően akár 10-20 éves tevékenységet jelent.”

 

A Felelős és fenntartható vállalatért kategória díj átadásakor a CSR Hungary Fórum indoklásában  hangsúlyozta,  hogy a K&H  környezeti, szociális, pénzügyi fenntarthatóság törekvései üzleti modelljén keresztül is megmutatkoznak, a szervezet azonosítja a kockázat forrásait a beszállítói láncban is, és ha szükséges, akkor az igényelt változásokat a szervezet elvégzi.

 

Pénzügyi tudatosság növelése

A 2010-ben indult K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedőben, amiben a felnövekvő generáció játékosan, élményszerűen sajátíthatja el az alapvető pénzügyi ismereteket, több mint 46 ezer diák vett eddig részt. A digitalizáció térnyerését figyelembe véve a vetélkedő vigyázz#KáPé vlogsorozattal és mobilapplikációval is kibővült. A K&H e-dukáció program pedig a digitális világban való eligazodáshoz, biztonságos léthez is kézzelfogható, gyakorlati segítséget nyújt.

 

Környezetvédelem minden nap

Az ökológiai lábnyom csökkentése mellett a K&H olyan, a technológia lehetőségeket kiaknázó innovatív kezdeményezéseket is megvalósít, mint az ügyfelek 50%-nál már bevezetett biometrikus profil vagy az ún. zöld áramot használó új bankfiókok, 2020-ra pedig megvalósulhat a teljes mértékben papírmentes pénzügyi tranzakciók és bankfiókok működtetése is

 

Vállalkozásösztönzés minden méretben

A vállalkozói lehetőségek feltérképezése és kiaknázása érdekében a K&H: üzletet ide! program 2017 óta piackutatási eredményeket biztosít a kkv-k számára a helyi lakossági igényekről.. A Start it @K&H a legnagyobb iparágfüggetlen vállalati inkubátorként folyamatos képzéssel, iparági mentorokkal, nemzetközi kapcsolati rendszerrel és két inspiráló irodával nyújt segítséget a hazai startupok számára ahhoz, hogy az innovatív ötletből sikeres vállalkozássá váljanak.

 

Egészség és sport a teljes életért

A K&H gyógyvarázs 16 éve segíti modern orvosi műszerekkel az orvosok, ápolók munkáját, ami a kezdetek óta 681 millió forint értékű támogatást jelent. A gyerekek lelki épségét az ország egyik legnagyobb önkéntes kezdeményezésévé vált K&H gyógyvarázs mesedoktorok program segíti, a gyermekek betegségével kilátástalannak tűnő harcot vívó szülők pedig a K&H gyógyvarázs: gyermekem varázslatos gyógyulásának története pályázatból meríthetnek erőt.

 

 

A K&H Csoport

Az ország egyik vezető és országosan közel 4000 munkatársat foglalkoztató pénzintézeteként a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit mindenkor magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 208 lakossági fiókot működtet, és csoportszinten több mint másfélmillió ügyfélnek kínál pénzügyi szolgáltatásokat. A magyar gazdaság működését több mint 2300 milliárd forintnyi kihelyezett hitel- és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül. A cégcsoport teljes tevékenysége hozzávetőlegesen 4000 magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet

 

 

K&H Bank

  1. III. negyedévének végén:

saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 349 milliárd forint

mérlegfőösszeg: (IFRS konszolidált, nem auditált): 3 318 milliárd forint

adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 37,7 milliárd forint

 

K&H Biztosító

  1. III. negyedévének végén:

saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 15,4 milliárd forint

mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 182,7 milliárd forint

biztosítástechnikai eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 5,2 milliárd forint

adózás utáni eredmény: (IFRS konszolidált, nem auditált): 3,9 milliárd forint

Scroll To Top