Huszonegy gyűjtőállomással bővülhet a Mol Bubi rendszer

Huszonegy gyűjtőállomással és ötven új kerékpárral bővülhet a Mol Bubi közbringarendszer. A javaslatról jövő szerdán dönthet a Fővárosi Közgyűlés.

A testület előtt szereplő javaslat szerint a beruházás késedelmes teljesítése miatt kiszabott 180 millió forintos kötbérből 153 milliót fordítanának huszonegy új, érintőképernyős terminállal ellátott gyűjtőállomás és ötven új kerékpár üzembe helyezésére.
A tervezett új gyűjtőállomásokat is magába foglaló rendszer határvonala Pesten így elérné a II. János Pál pápa teret és a Corvin negyedet. Új állomások épülnének Dél-Buda irányába is.
Az új gyűjtőállomások a megrendelést követő fél éven belül építhetőek ki.
Az kibővült rendszer – 97 gyűjtőállomás és 1150 kerékpár – üzemeltetési díja havonta 2,7 millió forinttal, évente mintegy 33 millió forinttal növekszik. A Mol évi 122 millió forinttal támogatja az üzemeltetést.
Ugyanebben a javaslatban szerepel az is, hogy a jövő évben az 1-es villamos vonalán 78 millió forintból felújítanák a Hős utca és a Hungária körút kereszteződésében a villamospályát. A 3-as villamosvonal Határ úti szakaszát 438 millió forintból újítanák fel.(MTI)

Scroll To Top