Horvát belügyminiszter: pénzkidobás a szlovén kerítésépítés

Pénzkidobásnak nevezte a horvát-szlovén határszakaszon épülő drótkerítést Ranko Ostojic horvát ügyvivő belügyminiszter szerdán Bródban (Slavonski Brod) újságíróknak nyilatkozva.

A politikus kijelentette: a drótkerítés építése pénzkidobás. “Szlovénia jobban tenné, ha inkább ideiglenes menedékhelyet építene a bevándorlóknak, mint amilyet Horvátország is épített, s amelyet téliesített” – hangsúlyozta.
Úgy vélekedett, hogy Ljubljana ezzel a döntéssel azt üzeni, a határok lassan lezáródnak, ami ellentétes hatást vált ki, és még többen fognak jönni.
Ostojic nem tartotta elfogadható indoknak, hogy Szlovénia azért emel kerítést Horvátországgal közös határán, mert véget ért a görög komphajók személyzetének sztrájkja, és Ljubljana attól tart, hogy több ezer migráns özönlik majd az országba. A tárcavezető szerint a migránshullám nagy része már áthaladt Szlovénián.
Horvátország befogadóképessége 5000 fő, ha ugyanennyi migránst be tudna fogadni Szerbia, Magyarország, Macedónia, Szlovénia, Ausztria és Bulgária is, a menekülthullám ellenőrizhetővé válna – mondta Ostojic, hozzátéve, hogy probléma megoldását Görögországban kell kezdeni.(MTI)

Scroll To Top