Heti tőzsdei összefoglaló: Növekvő forgalomban erősödött a BUX a héten - Gazdasagportal.hu

Heti tőzsdei összefoglaló: Növekvő forgalomban erősödött a BUX a héten

Növekvő forgalomban erősödött a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe a héten, a BUX 36 760,00 ponton zárt pénteken, előző heti záróértékénél 816,36 ponttal, 2,27 százalékkal magasabban.

A részvénypiac heti forgalma meghaladta a 43,3 milliárd forintot az előző heti 29,1 milliárd után, a vezető részvények a Magyar Telekom kivételével erősödtek.
Az Equilor Befektetési Zrt. az MTI-hez eljuttatott tőzsdei elemzésében kiemelte, a héten is kedvező hangulat uralkodott a hazai részvénypiacon, a Richter jó második negyedéves jelentést tett közzé, és a Mol eredményszámait is kedvezően fogadták a befektetők.
A kommentár szerint a Richter jelentése kellemes meglepetést okozott, a közzétett eredmények meghaladták a várakozásokat, különösen az adózott eredmény.
A Mol a 2018-ra vonatkozó éves EBITDA-célját 2,2 milliárd dollárról 2,4 milliárd dollárra emelte, amit a kedvező olajár-környezettel indokolt. A tőke jellegű kiadásokat (CAPEX) változatlanul hagyva ez a tervezett éves szabad pénzáramlást (FCF) 1,1-1,3 milliárd dollárra emelte a korábbi 0,9-1,1 milliárd dolláros tervről. Az eladósodottsági mutatók javultak éves alapon az erős készpénztermelő képesség hatására, annak ellenére, hogy részvényenként 127,5 forint osztalékot fizetett a vállalat a második negyedévben – mutatott rá az Equilor.

Az elemzésben kiemelték azt is: az OTP Bank a héten jelentette be, hogy a bulgáriai leánybankja, a DSK Bank megvásárolja az Expressbankot a Societe Generale-tól. A tranzakció pénzügyi zárása a negyedik negyedévben várható. Az Expressbank Bulgária hetedik legnagyobb mérlegfőösszegű bankja, 140 bankfiókkal és 1600 alkalmazottal. Az akvizíció után a DSK Bank versenyben lesz az Unicredittel Bulgária legnagyobb bankja címéért.
Albániában is vásárolt az OTP, szintén a Societe Generale-tól, a Banka Societe Generale Albania SH. A-t. A bank Albániában 6 százalékos részesedéssel rendelkezik, ezzel az ország ötödik legnagyobb bankja – jelezték a kommentárban.
Az Equilor a jövő héten is optimista hangulatra számít a hazai részvénypiacon, a BUX próbál kilépni egy fontos csökkenő trendből. Jövő szerdán a Magyar Telekom, majd pénteken az OTP jelentése következik – olvasható az Equilor elemzésében.
A héten a Richter árfolyama 6,51 százalékkal erősödött, pénteken 5200 forinton zárt, heti forgalma csaknem elérte a 11,3 milliárd forintot.
A Mol részvényei 3,39 százalékkal erősödtek a héten, 2802 forinton fejezték be a kereskedést, heti forgalmuk 7,92 milliárd forint volt.
Az OTP árfolyama 0,96 százalékkal emelkedett a héten, pénteki záró ára 10 550 forint volt, heti forgalma meghaladta a 20,4 milliárd forintot.
A Magyar Telekom 1,74 százalékkal gyengült, pénteken 396 forinton zárt, heti forgalma 1,27 milliárd forint volt.
A kis- és közepes részvények indexe, a BUMIX 3812,43 ponton zárt, az előző héthez képest 65,78 ponttal, 1,70 százalékkal alacsonyabban.()

Scroll To Top