Heti tőzsdei összefoglaló – Növekvő forgalomban emelkedett a BUX a héten - Gazdasagportal.hu

Heti tőzsdei összefoglaló – Növekvő forgalomban emelkedett a BUX a héten

Növekvő forgalomban emelkedett a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe a négynapos kereskedési héten, a BUX 43 064,40 ponton zárt pénteken, 0,57 százalékkal magasabban az előző heti ugyancsak négy nap alatt elért záróértékénél.

A részvénypiac heti forgalma 38,42 milliárd forint volt az előző héten elért 30,55 milliárd forint után. A vezető részvények vegyesen teljesítettek.
A Mol és a Richter kedden és szerdán is új történelmi csúcsra segítette a BUX-ot, amely szerdán 43 563,38 ponton zárt.
Az Equilor Befektetési Zrt. MTI-nek küldött heti elemzésében kiemelte, hogy a héten kedvező döntés született a generikus gyógyszergyártók számára. A Európai Parlament jóváhagyta, hogy a gyártók az EU piacaira az oltalmi tanúsítványok lejáratát megelőzően hat hónappal elkezdhetik a generikus termékek gyártását, míg az EU-n kívüli értékesítésre szánt termékeket az oltalom teljes ideje alatt gyárthatják raktározási céllal.

A döntés a Richter generikus termékeire nézve pozitív hatással lehet, a gyógyszergyártó árbevételének közel 80 százalékát adják a generikus és bioszimiláris termékek.
Az Appeninn kedden közzétette a 2018-as éves beszámolóját, a vállalat befektetési célú ingatlanok, valamint leányvállalatok, befektetések értékesítéséből összesen 629 948 euró nyereségre tett szert, de osztalékot nem fizet, az elért eredményt az ötéves stratégiában megfogalmazottaknak, illetve a nagy- és kisbefektetők érdekeinek megfelelően teljes egészében a növekedés finanszírozására fordítja.
Csütörtökön tartott éves közgyűlést a Masterplast. A cégnél minden a terv szerint alakul, megszavazták a részvényenkénti 34 forintos osztalékot.
A héten a Richter árfolyama 1,75 százalékkal nőtt, pénteken 5775 forinton zárt, heti forgalma meghaladta a 6,8 milliárd forintot.
A Magyar Telekom árfolyama 1,94 százalékkal csökkent a héten, a hét utolsó kereskedési napján 458 forinton zárt, heti forgalma több mint 1,48 milliárd forintot tett ki.
A Mol 2,78 százalékkal erősödött a héten, pénteken 3380 forinton fejezte be a kereskedést, heti forgalma több mint 9,6 milliárd forint volt.
A héten az OTP árfolyama 1 százalékkal csökkent, pénteki záróára 12 910 forint volt, heti forgalma közelítette a 14,1 milliárd forintot.
A kis- és közepes részvények indexe, a BUMIX 4436,21 ponton zárt pénteken, az előző héthez képest 47,36 ponttal, 1,07 százalékkal alacsonyabban.(MTI)

Scroll To Top