Hat projektcéget egyesített az Appeninn Nyrt.

Hat saját tulajdonú portfoliócéget egyesített Appeninn E-Office Zrt. név alatt az Appeninn Nyrt. – tudatta az ingatlanbefektetési társaság az MTI-vel kedden.

A Budapesti Értéktőzsdén jegyzett társaság azokat a projektcégeit egyesítette egyetlen név alatt, melyeknél az Erste Bank szerepelt finanszírozóként. A közlemény szerint a cégcsoport a lépéstől hatékonyabb portfolió-működtetést vár. Az Appeninn hasonló lépéseket tervez más projektcégek esetén, ahol ugyanazon bank a finanszírozó.
A közlemény szerint a július 10-én megalapított új cég 700 millió forintos jegyzett tőkével rendelkezik.
A társaságot az Appeninn Nyrt. az Erste Bank által finanszírozott hat, korábban különálló projektcégének összeolvasztásával – ezek egyedüli és kizárólagos jogutódaként – alapította. A hat korábbi társaság az Andrássy „96” Kft., a Hattyúház Zrt., a Volcano Properties Kft., a TAVIG Kft., az OM ’05 Zrt. és a Teleconstruct Kft. volt.
A projektcégek összeolvadásának köszönhetően hatékonyan csökkenthetők az adminisztrációs terhek és jelentősen csökkenhetnek a cégcsoport kiadásai, valamint a tőzsdei léthez elengedhetetlen transzparenciát is tovább tudja növelni a társaság.
Az Appeninn a projektcégek egyesítésével előzetes számításai szerint akár éves szinten 70 millió forint költségmegtakarítást is elérhet.
A cégcsoport a 2012. üzleti évet 1,361 milliárd forintos árbevétellel, 761 millió forintos EBITDA szintű eredménnyel és a részvényesekre jutó 331 millió forintos adózott eredménnyel, 20,1 milliárd forintos mérlegfőösszeggel zárta. A társaság részvényei a BÉT Prémium kategóriájában forognak, 2012. április 1-jétől pedig a BUX kosárba is bekerültek. A 2009 végén megalakított Appeninn Vagyonkezelő Holding Nyrt. tulajdonában lévő összesített ingatlanterület nagysága a fővárosban és vidéken meghaladja a 65 ezer négyzetmétert.(MTI)

 

Scroll To Top