Harminc új munkahely az egri Agria Humán Kft.-nél

Üzemcsarnokká alakította az egri Agria Humán Nonprofit Kft. a cég székhelyéül szolgáló egykori iskola tornatermét, a 60 millió forintos fejlesztésnek köszönhetően harminc új munkahely jött létre a zömmel megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztató vállalkozásnál – hangzott el az üzemcsarnok avatóünnepségén Egerben, csütörtökön.

Czibere Károly, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára köszöntőjében hangsúlyozta: a kormány továbbra is biztosítani fogja a megváltozott munkaképességű emberek számára a lehetőséget arra, hogy a szociális ellátásuk mellett a képességeiket kibontakoztató, valódi értéket teremtő munkát végezhessenek.
Cél, hogy akinek az állapota lehetővé teszi, munkát vállalhasson – mondta.
“Míg négy évvel ezelőtti mintegy 40 ezer, ma már 80 ezer megváltozott munkaképességű ember dolgozik az országban” – mutatott rá az államtitkár.
Szavai szerint ezt az irány a következő négy évben is folytatják. Ennek érdekében három új pályázatot írtak ki, közülük kettő még az idei évre vonatkozik, és további 650 megváltozott munkaképességű ember foglalkoztatását, illetve álláshelyek átalakítását teszi lehetővé.
A legjelentősebb, a 2015-ös bértámogatásokra vonatkozó pályázat beadási határideje október végén jár le – hívta fel a figyelmet.
Czibere Károly kitért arra is, hogy reményeik szerint sikerül a jövő évi támogatások keretösszegét növelni, illetve olyan ösztönzőket is be tudnak építeni a pályázati rendszerbe, amelyek még több munkáltatót sarkallnak majd megváltozott munkaképességű embereket alkalmazására.
Habis László (Fidesz-KDNP), Eger polgármestere arról beszélt, hogy a város az elmúlt négy évben elkötelezetten dolgozott a munkahelyteremtésen, azon, hogy mindenki, aki dolgozni akar, találhasson magának munkát.
“A ciklus során 30 százalékkal csökkent az álláskeresők száma a városban, a munkanélküliségi ráta most 5,73 százalékos, ami lényegesen jobb a megyei és a régiós adatnál” – mondta.
Kitért arra is, hogy az önkormányzat legnagyobb munkáltatójának számító Agria Humán Kft.-t 2002 óta mintegy 700 millió forinttal segítette a város.
Fazekas László, az Agria Humán Kft. ügyvezető igazgatója az MTI-nek elmondta: a társaságnál tavaly 425-en dolgoztak, jelenleg már 630 alkalmazottjuk van, közülük 560-an megváltozott munkaképességűek. Kétszázan 4 órás munkaidőben dolgoznak.
A nonprofit cég tavaly 250 millió forint bevételt ért el, az idén 252 millió forint a terv.
A kft. főként nyomdaipari utómunkákkal, szolgáltatásokkal, szelektív hulladékkezeléssel foglalkozik, illetve varrodai munkákat végez.(MTI)

Scroll To Top