Gyorsjelentés – A Danubius Hotels adózott nyeresége és összes bevétele is nőtt az idei harmadik negyedévben

A Danubius Hotels Nyrt. 3,11 milliárd forint adózás utáni nyereséget ért el idén a harmadik negyedévben, 12 százalékkal többet, mint tavaly ugyanebben az időszakban, és nőtt a cégcsoport bevétele is.

A szállodalánc első három negyedévi nyeresége így 2,52 milliárd forint volt, vagyis 18 százalékkal csökkent 2012 azonos időszakához képest.
A Budapesti Értéktőzsde honlapján csütörtökön közölt konszolidált, a nemzetközi számviteli standard (IAS 34) alapján készült jelentés szerint a társaság összes bevétele január-szeptemberben 38,75 milliárd forint volt, ami 8 százalékkal magasabb a múlt év első kilenc hónapjához képest. A
növekedéshez minden szegmens hozzájárult a gyorsjelentés szerint.
A kamatfizetés, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény (EBITDA) a tavalyi első három negyedévhez képest 24 százalékkal 7,6 milliárd forintra nőtt.
Az első kilenc hónapban a csoport működési eredménye 4 milliárd forintra javult a tavalyi első három negyedév során elért 2,7 milliárdról. A pénzügyi eredmény 2013 első három negyedévében 1,15 milliárd forint veszteség volt, szemben a tavalyi azonos időszaki 746 millió forint nyereséggel, elsősorban a nem realizált árfolyamváltozások miatt.
A csoport szállodáinak foglaltsága az idén január-szeptemberben 66,1 százalékos volt, szemben a 2012 azonos időszakában elért 64 százalékkal.
A magyarországi hotelek bevétele 21,6 milliárd forint volt, ami 10 százalékos javulást jelent, mivel a szállodák foglaltsága 61,5-ről 63,7 százalékra nőtt, és az átlagár is jelentősen javult. A működési nyereség az első kilenc hónapban 450 millió forintról 1379 millió forintra emelkedett.
A Danubius részvényeit a Budapesti Értéktőzsde Standard kategóriájában jegyzik. A papír a csütörtöki kereskedést 1,06 százalékos erősödéssel, 4750 forinton zárta. Az elmúlt egy évben a legmagasabb árfolyama 4790, a legalacsonyabb 2760 forint volt.(MTI)

Scroll To Top