Gyorsjelentés 2017 Q2: Az ANY Biztonsági Nyomda árbevétele nőtt, nettó eredménye csökkent

Az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. 12,2 milliárd forint nettó árbevételt és 536 millió forint nettó nyereséget ért el az első fél évben, az árbevétel 4,2 százalékkal magasabb, az eredmény 2,4 százalékkal alacsonyabb az egy évvel korábbi korrigált eredménynél – közölte a társaság csütörtökön a BÉT honlapján.

A nemzetközi pénzügyi jelentési szabvány (IFRS) alapján készült konszolidált jelentés szerint a nettó eredményből tavaly az első negyedévben 126 millió forintot egy egyszeri, az ANY Ingatlanhasznosító Kft. megvásárlásával összefüggő tétel tett ki. A nettó eredmény tavaly az első fél évben 675 millió forint volt, korrigáltan 549 millió forint.
A konszolidált EBITDA (kamat- és adófizetés, valamint értékcsökkenési leírás előtti eredmény) 1,462 milliárd forintot tett ki, amely 50 millió forinttal (4 százalékkal) nagyobb, mint a korrigált EBITDA, ami a magasabb hozzáadott értékű termékek nagyobb forgalmának köszönhető.
A konszolidált üzemi eredmény 936 millió forint volt az első fél évben, 4 millió forinttal kisebb, mint a bázis időszaki korrigált profit.
A kamat, adózás és kisebbségi részesedés figyelembe vétele után a konszolidált mérleg szerinti eredmény 536 millió forint, 13 millió forinttal (2,4 százalékkal) alacsonyabb, mint az előző év első fél évében.
Az árbevétel 95 százalékát a stratégiai termékek adták. Ezek közül a biztonsági termékek, megoldások forgalma 10,2 százalékkal, 3,23 milliárd forintra, a kártyagyártás, megszemélyesítés árbevétele 0,6 százalékkal, 3,03 milliárd forintra, míg a nyomtatványgyártás, megszemélyesítés, adatfeldolgozás forgalma 4,6 százalékkal, 5,28 milliárd forintra nőtt a tavalyi év hasonló időszakéhoz képest.
Az export bevétele a tavalyi első fél évhez képest 14 százalékkal, közel 5 milliárd forintra nőtt, ezzel a kivitel aránya 4 százalékponttal nőtt, és elérte a 41 százalékot a teljes árbevételben.
Zsámboki Gábor, az ANY vezérigazgatója a jelentéshez hozzáfűzte: a cégcsoport stabil működését – többek között – az okmánybiztonsági és informatikai fejlesztések, a kapacitásnövelő beruházások és az aktív külpiaci tevékenység biztosítja. Ebben a fél évben is dinamikusan növekedett az export, ezen belül az üzleti nyomtatványok és a biztonsági termékek forgalma nőtt jelentősen. Bíznak abban, hogy a kártyatermékek külpiaci értékesítése is növekedni fog az év hátralévő részében.
Az ANY Biztonsági Nyomda részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában kereskednek. A papír a csütörtöki kereskedést 1372 forinton zárta. Az elmúlt egy évben a legmagasabb árfolyama 1448, a legalacsonyabb 1047 forint volt.(MTI)

Scroll To Top