GYJ 2015 Q3: Verte a konszenzust a Facebook, dinamikusan növekszik a felhasználók száma

A várakozásokat meghaladóan bővült ismét a Facebook felhasználók köre. A vállalat a pénzügyi eredmények tekintetében is verte a konszenzust, a magasabb tőkeberuházások pedig többek között mesterséges intelligencia fejlesztésére irányultak – Kovács Bálint, Equilor.

A harmadik negyedévben sem tört meg a Facebook felhasználók növekedése, mellyel a várakozások feletti eredményekről adott számot a társaság. A Facebook piaczárás után tette közzé gyorsjelentését, melyből kiderült, hogy a havi aktív felhasználók száma (MAU) mind mobiltelefonos eszközökről, mind pedig egyéb más platformokról egyaránt a várt felett emelkedett. Ebből adódóan az átlagos napi bejelentkezők száma is tovább duzzadt, a 17%-os növekedés meghaladta a konszenzust.

A Facebooknál is egyre nagyobb teret nyer az alkalmazás mobiltelefonos használatának aránya. Ezt jelzi az is, hogy a fő bevételi forrás immár a mobiltelefonos hirdetések, melyek 66%-kal nőttek a tavalyi bázishoz képest. A Facebook a negyedévben 4,5 milliárd dolláros bevételre tett szert, a tisztított nettó profit pedig a várt 52 centtel szemben 57 centre emelkedett.

A vállalat a negyedév során ismét növekvő költségekről jelentett, így az operatív eredményhányad 3%-kal romlott, de a fenti számok tükrében ez nem hatotta meg a befektetőket. A beruházások többek között olyan alkalmazás kifejlesztésére irányultak, amely vakok és gyengénlátók számára felolvasás jelleggel mutat be egy-egy képet, illetve a feltett kérdésekre válaszolni is képes.


Forrás: GazdaságTV.hu

Scroll To Top