Február 28-ig még lehet jelentkezni az Adj Egy Ötöst! iskolai közösségek számára kiírt pályázatra

A fogyatékosságügy minél szélesebb körben való megismertetése és a társadalmi szemléletformálás korai életszakaszban való megkezdése céljából immáron harmadik alkalommal hirdette meg a Szerencsejáték Zrt. az Adj Egy Ötöst! nevű pályázatát. A pályázatra iskolai csapatok, közösségek jelentkezését várják február végéig a www.adjegyotost.hu oldalon. A program lezárásaképpen a beérkezett és megvalósult pályázatokból a szakmai zsűri által legjobbnak ítélt 12 pályamű egyenként 400.000 forint nyereményben részesül májusban, amelyet a nyertes csapat egy közös programra költhet.

 

A nemzeti lottótársaság kiemelten kezeli a fogyatékossággal élő gyermekek társadalmi integrációjának ügyét. Az Adj Egy Ötöst! program célja, hogy a pályázó diákok személyes találkozáson és élményeken keresztül ismerkedjenek meg fogyatékossággal élő emberekkel, majd ezt a közösen átélt eseményt a pályázat keretei között film, fotó, rajz vagy írásos jelentés formájában megosszák másokkal, mint jó és követendő példát. A közös élményszerzés és játék segíti a gyermekek természetes nyitottságának megőrzését, és életre szólóan meghatározhatja hozzáállásukat fogyatékossággal élő embertársaik iránt.

Az országos program szakmai kidolgozását és szervezését a Szerencsejáték Zrt. felkérésére továbbra is az 1993-ban létrejött Salva Vita Alapítvány végzi. A program támogatója az Emberi Erőforrások Minisztériuma – amely révén minden érintett intézményvezetőhöz eljutott az Adj Egy Ötöst! pályázati felhívás-, valamint az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar és a Fogyatékos Emberek Szervezeteinek Tanácsa (FESZT).

A pályázatra 2020. február 28-ig lehet jelentkezni. A legjobb 12 pályaművet szakmai zsűri választja ki, a díjakat pedig egy 2020 májusában megrendezendő díjátadón adják át. A zsűribe az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar, a Salva Vita Alapítvány, a Fogyatékos Emberek Szervezeteinek Tanácsa (FESZT) és a Szerencsejáték Zrt. delegál tagokat. A felkészítő tanárok csapatonként 50.000 forint értékben könyvvásárlási ajándékutalványt kapnak.

A programról további információk a www.adjegyotost.hu oldalon érhetőek el.

Scroll To Top