Esett a kínai iparvállalatok nyeresége az első negyedévben - Gazdasagportal.hu

Esett a kínai iparvállalatok nyeresége az első negyedévben

A koronavírus-járvány hatásaként jelentősen, 58,8 százalékkal esett a stratégiai tevékenyéget folytató kínai iparvállalatok nyeresége az első negyedévben az egy évvel korábbihoz viszonyítva.

A kínai parlament állami vagyont felügyelő bizottságának egyik illetékese egy hétfőn tartott sajtóértekezleten azt is elmondta, hogy márciusban már némileg nőtt az érintett cégek nyeresége februárhoz viszonyítva, ennél pontosabb számokat azonban nem közölt.
Az első negyedévben 26 cég volt veszteséges, jelenleg a stratégiai tevékenyéget folytató iparvállalatok 99,4 százaléka termel – tette hozzá a bizottsági illetékes, akit az Interfax idézett.

A kínai statisztikai hivatal várhatóan a héten hozza nyilvánosságra a vállalatok szélesebb körére vonatkozó adatot arról, hogy miként alakult azon cégek márciusi és első negyedévi nyeresége, amelyeknek a fő tevékenységéből származó éves árbevétele meghaladja a 20 millió jüant (915 millió forint). Az első két hónapban éves összevetésben 38,3 százalékkal csökkent e vállalati kör profitja.(MTI)

Scroll To Top