Erre a 10 dologra is kiterjedhet a lakásbiztosítás

A Groupama Biztosító legutóbbi országos lakásbiztosítási kutatása során utánajárt többek között annak is, hogy a magyarok mennyire ismerik lakásbiztosításukat. Tíz speciális biztosítási helyzetet tárt a megkérdezettek elé, akiknek meg kellett mondaniuk, hogy szerintük térítené-e a biztosító a felmerült költségeket a szerződés alap vagy kiegészítő fedezete alapján. Az emberek 31 százaléka nem is tudott válaszolni a feltett kérdésekre, de a „legjobban teljesítő” káreseményről is csak a válaszadók 42 százaléka tudta, hogy bizony vonatkozhat rá a lakásbiztosítás. További érdekesség, hogy az átlagnál éppen csak pár százalékkal teljesítettek jobban azok, akik rendelkeznek biztosítással.

Nézzük sorban, hogy az alábbi elképzelt esetekről a válaszadók hány százaléka tudta, hogy egy lakásbiztosítás alap vagy kiegészítő fedezete is nyújthat anyagi segítséget!

 

1.       Egy villámcsapás miatt megsérült gázkazánt az EU-s követelmények miatt már csak korszerűbbre lehet kicserélni, ez többlet költséggel jár.

 

42%

 

2.       A kertben parkoló autóra ráesik egy cserép a házunkról, és betörik a szélvédője. 36%

 

3.       Zárt és magas kerítésen bejutva idegen személy elviszi a kerti bútort.

 

35%

 

4.       Villámcsapás során nem csak a számítógép ment tönkre, hanem a családi fotók is eltűntek, melyet egy adatmentő cég helyre tud állítani. 30%

 

5.       Ónos eső miatt jéggé fagyott növényzet kidőlve összetöri a kerti sütőt.

 

26%

 

6.       A gyerek biciklivel komoly kárt okoz egy értékes autó karosszériájában.

 

24%

 

7.       A család Balatonra utazik és az autó zárható tetőcsomagtartójáról ellopták a felszerelt kerékpárt.

 

18%

 

8.       Az összetört akváriumba újra kell a halakat telepíteni, és az akvárium üvegét pótolni.

 

16%

 

9.       Az iskolás gyerekünktől az iskolában idegen elkövető ellopta a hátizsákot és kabátot.

 

14%

 

10.    Kórházi ápolás során, a kórházból ellopták a bevitt váltóruhánkat.

 

13%

 

Kádár Péter, a Groupama Biztosító termékmenedzsment igazgatója elmondta: „Az, hogy a magyar otthonok háromnegyede biztosítva van, nagyon jó arány. Ezen felül az embereknek mélyebben kellene ismerniük a szerződésük részleteit ahhoz, nehogy százezrekkel rövidítsék meg magukat. Mi most direkt olyan esetekre hívtuk fel a figyelmüket, amelyek bárkivel előfordulhattak, mégis csak kevesen tudták, hogy járhat ilyenkor is kártérítés. A kutatásunkból kiderült, sokaknak újdonság, hogy az ingóságok javíttatását vagy pótlását akkor is fizethetjük, ha az ingatlan falain kívül történt a káreset. Érdemes tehát újra elővenni és átolvasni a lakásbiztosítást, hogy tudjuk, miben számíthatunk a biztosító segítségére.”

 

 

Groupama Biztosító Zrt.

A Groupama Biztosító közel 1,3 millió ügyfelével, teljes körű biztosítási kínálatával a hazai biztosítási piac egyik legjelentősebb szereplője. 130 saját ügyfélszolgálati irodáján és 1000 fős tanácsadói hálózatán kívül online, a GroupamaDirekten, az OTP Bank 360 fiókjában, valamint 400 alkuszpartnerén keresztül teszi elérhetővé szolgáltatásait.

Az online kérdőíves felmérést a Groupama Biztosító megbízásából az NRC Marketingkutató és Tanácsadó Kft. végezte 2018 áprilisában. A 18-59 éves korosztály 1000 fős mintáján készített kutatás reprezentatív a magyar lakosságra nem, korcsoport, végzettség, lakóhelytípus és régió alapján.

Scroll To Top