Eredményes 2016-os év a Groupama Biztosítónál

A Groupama Biztosító 2016-ban 97,43 milliárd forint díjbevételt ért el, mely 4,3%-kal magasabb az előző évinél. A Groupama Biztosító 10,37%-os piaci részesedést szerzett, mellyel a magyar biztosítási piac 3. legnagyobb szereplője.

A biztosítótársaság 97,43 milliárd forintos díjbevételén belül az életbiztosításokból származó díjbevételek 45,29 milliárd forintot tettek ki, a nem-életbiztosítási üzletág teljes díjbevétele pedig 52,14 milliárd forint volt. Mind az életbiztosítások, mind a nem-életbiztosítások díjbevétele közel azonos mértékű növekedést mutat az előző évhez képest, az életbiztosítási díjbevétel 4,3%-kal, a nem-életbiztosítási díjbevétel 4,2%-kal emelkedett. Az élet ágon belüli növekedés elsősorban a  unit-linked életbiztosítások magasabb befizetéseihez köthető. A magyar biztosítási piac második legtöbb lakásbiztosítási szerződését kezelő Groupama Biztosító nem-életági díjbevételei között továbbra is jelentős részt, 18%-t tesznek ki a lakásbiztosítási díjbevételek, a legnagyobb növekedést pedig a gépjármű biztosítások díjbevétele mutatta 2016-ban: a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítások díjbevétele 18,5%-kal, a casco biztosításoké pedig 6,4%-kal nőtt az előző időszakhoz képest.

A Groupama Biztosító 2016-ban 5,18 milliárd forint adózás előtti eredményt ért el. Az adófizetési kötelezettséget figyelembe véve az adózott eredmény összege 4,09 milliárd forint.

 

A társaság vagyoni helyzete továbbra is erős, a saját vagyon nagysága az előző évihez képest 0,02%-kal növekedve 27,997 milliárd forint. A társaság a törvényben előírt szolvencia szinthez képest jelentős többlettel rendelkezik.

 

2017-ben továbbra is azon dolgozunk, hogy az eredményességünk mellett ügyfeleink elégedettségét is tovább növeljük. Célunk továbbra is az, hogy közelebb kerüljünk azokhoz az emberekhez, akik megtiszteltek bizalmukkal, hogy érezzék, mellettük állunk a mindennapokban is. Fontos, hogy elérhetőek legyünk számukra minél több csatornán, ha bármilyen biztosítási ügyet szeretnének intézni, vagy csak tanácsot szeretnének kérni, amikor jövőjüket tervezik. A Groupama Biztosító idén is kiemelt hangsúlyt fektet a személyre szabott szolgáltatások fejlesztésére, hogy mindenki a számára legkedvezőbb módon – versenyképes termékekkel és az általa preferált ügyintézési csatornán – gondoskodhasson vagyontárgyai védelméről, vagy későbbi élete anyagi biztonságáról” – hangsúlyozta Bertrand Woirhaye, a Groupama Biztosító vezérigazgatója.

 

A közleményben szereplő adatok a Groupama Biztosító Zrt. auditálás alatt lévő adatai, melyek a Magyar Számviteli Szabályok alapján kerültek kiszámításra, és tartalmazzák a szlovák Groupama poisťovňa a. s., más tagállambeli biztosító fióktelepe adatait is.

 

 

Groupama Biztosító Zrt.

A Groupama Biztosító közel 1,3 millió ügyfelével, teljes körű biztosítási kínálatával a hazai biztosítási piac egyik legjelentősebb szereplője. 140 fiókján és 1400 fős üzletkötői hálózatán kívül online, a GroupamaDirekten, az OTP Bank 400 fiókjában, valamint 450 alkuszpartnerén keresztül teszi elérhetővé szolgáltatásait. A társaság neve 2015. július 1-jétől Groupama Biztosító.

Scroll To Top