Enyhén emelkedett a Kékkúti Zrt. árbevétele tavaly

Tavaly a Kékkúti Ásványvíz Zrt. összes ásványvízeladása meghaladta a 112 millió litert a korábbi 108 literrel szemben; árbevétele 5,4 milliárd forint volt a tavalyi 5,5 milliárddal szemben, ezzel a Kékkúti Ásványvíz megtartotta pozícióját és továbbra is a hazai ásványvíz-piac vezető gyártója – közölte a cég az MTI-vel kedden.

A közlemény szerint a Kékkútinál a válság ellenére sikerült munkahelyeket megőrizni állami támogatás nélkül is; az üzemi éves átlaglétszám 2011-ben és 2012-ben is 81 fő volt.
A cég nyilvános mérlege szerint az adózás utáni veszteségük 816 millió forintra emelkedett a tavalyi 652 millió forintról.
A közlemény szerint az ásványvíz-palackozó cég hat márkájával – Theodora, Nestlé Aquarel, Nestlé Vera, Sanpellegrino, Acqua Panna és Perrier – tavaly mennyiségben 12,4 százalékos, értékben 14,5 százalékos piaci részesedést ért el.
Kiemelték, hogy az üveges gépsoron fejlesztést hajtottak végre, jelezve a Kékkúti elkötelezőségét a minőségbiztosítás és gasztronómia szegmens iránt. A cég 2012-ben a PET-palackok és a kupakok súlyát tovább csökkentette, úgy hogy a fogyasztók számára a minőség változatlan maradt, ennek köszönhetően éves szinten hat százalékkal kevesebb műanyag csomagolóanyagot használtak fel. (MTI)

Scroll To Top