Elfogadta a 2020-as beszámolóit, és új könyvvizsgálót választott az AutoWallis

Az AutoWallis Igazgatósága a koronavírus-járvány miatt közgyűlési hatáskörben döntött a mai napra összehívott közgyűlés napirendi pontjaiban. Így többek között elfogadta a 2020-as évről szóló beszámolókat, határozott az osztalékalap felhasználásáról, valamint új, nemzetközi hátterű könyvvizsgálót választott.

Az AutoWallis Igazgatósága a koronavírus-járvány (COVID-19) kapcsán meghirdetett szabályozói korlátozások miatt az eredetileg mai napra összehívott éves rendes közgyűlés napirendi pontjairól közgyűlési hatáskörben döntött az előzetesen közzétett előterjesztéseknek megfelelően (a személy- és vagyonegyesítő szervezetek működésére vonatkozó eltérő rendelkezések újbóli bevezetéséről szóló 502/2020. (XI. 16.) Kormányrendelet 9. § (2) bekezdése alapján). Az Igazgatóság többek között elfogadta a 2020-as évről szóló konszolidált beszámolót, mely szerint a társaság és a konszolidált leányvállalatok árbevétele a koronavírus-járvány kirobbanása miatt bevezetett korlátozások ellenére, az organikus növekedésnek és a tavaly lezárt hat tranzakciónak köszönhetően 17 százalékos bővüléssel rekordszintre, 88 milliárd forintra emelkedett, EBITDA-ja pedig 28 százalékos csökkenés mellett 2,1 milliárd forint volt a tavalyi évben. A társaság az osztalékdöntés alapjául szolgáló különálló (egyedi) IFRS pénzügyi kimutatás szerint képződött 910 millió forint teljes átfogó éves eredményből és eredménytartalékból, valamint a leányvállalatoktól kapott osztalékokból 2020-ban képződött 1,2 milliárd forintos osztalékalapból nem fizet osztalékot, azt a növekedési stratégia finanszírozására tervezi felhasználni. Az Igazgatóság az AutoWallis dinamikus hazai és közép-kelet-európai növekedése miatt új, nemzetközi hátterű könyvvizsgálót választott. A döntés értelmében a PricewaterhouseCoopers Könyvvizsgáló Kft. a 2023. üzleti évet lezáró közgyűlés napjáig, de legkésőbb 2024. június 30-ig lett megválasztva.

 

Az AutoWallis Nyrt.

A Budapesti Értéktőzsde Prémium kategóriájában, valamint a BUX és BUMIX indexekben jegyzett AutoWallis Nyrt. célja, hogy 2029-re a közép-kelet-európai régió meghatározó mobilitási szolgáltatója legyen. A vállalat célja, hogy az autóipari befektetésekre fókuszáló befektetési portfóliójának folyamatos, akvizíciós úton történő szélesítésével klasszikus, konzervatív üzletpolitikát képviselő vagyonkezelőként működjön. Az AutoWallis csoport a közép-kelet-európai régió 14 országában (Albánia, Bosznia-Hercegovina, Csehország, Bulgária, Horvátország, Koszovó, Lengyelország, Románia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Észak-Macedónia, Magyarország, Montenegró) gépjármű- és alkatrész kis- és nagykereskedelemmel, szerviz szolgáltatásokkal, rövid- és hosszú távú gépjármű-kölcsönzéssel van jelen. A csoport által képviselt márkák közé tartoznak a BMW személyautók és motorkerékpárok, a Citroën, a Dacia, az Isuzu, a Jaguar, a Land Rover, a Maserati, a MINI, a Nissan, az Opel, a Peugeot, a Renault, a Ssangyong, a Suzuki, a Toyota, a Saab alkatrészek utánpótlása és a Sixt rent-a-car. Az AutoWallis a Budapesti Értéktőzsde Legek 2020 Díjátadón elnyerte „Az év alaptőke-emelése” díjat.

Scroll To Top