Elemzők: nem számítanak nagy árfolyammozgásokra a szakértők, de a Mol emelkedhet

Nem számítanak nagy árfolyammozgásokra csütörtökön a Budapesti Értéktőzsdén az MTI által megkérdezett piaci szakértők, de a Mol egy kedvező hír hatására emelkedhet napközben.


Cinkotai Norbert, a KBC elemzője az MTI-nek elmondta, hogy szerdán a nemzetközi hangulat is gyengébb volt, így a szakértő csütörtökön sem számít pozitív hangvételű kereskedésre. Nyitáskor stagnálhat a BUX, és napközben a Mol kivételével egyik nagyobb papír árfolyamában sem várható nagy elmozdulás – mondta.
    Az elemző szerint kedvezően hathat a Mol árfolyamára az a reggeli hír, amely szerint az Egyesült Királyság Energia- és Klímaügyi Minisztériuma elfogadta az északi-tengeri Cather terület mezőfejlesztési tervét. Ennek fényében akár egy százalékos erősödés is lehet az olajpapír árfolyamában Cinkotai Norbert szerint.
    A szakértő hozzátette, hogy az OTP korrigálhatja jelentős szerdai esését, azonban visszafoghatja az emelkedést, hogy a Kúria várhatóan jövő hétfőn hoz jogegységi határozatot több, devizahiteleket érintő kérdésben.
    A CIB Bank elemzői nem számítanak jelentős változásra az általános befektetői hangulatban, a következő igazán fontos esemény a Fed nyíltpiaci bizottságának jövő heti ülése lesz.
    A szakértők hozzáfűzik: csütörtökön az euróövezetben a legfrissebb ipari termelési statisztikákat, míg a tengerentúlon a kiskereskedelmi forgalomra, a heti új munkanélküliek számára, illetve az importárakra vonatkozó adatokat publikálnak. Magyarországon az Államadósság Kezelő Központ kötvényaukcióit érdemes figyelni; a CIB reggeli elemzése szerint “a felkínált mennyiségek értékesítése minden bizonnyal ezúttal sem okoz gondot a kibocsátónak”.
    A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 65,13 pontos, 0,34 százalékos csökkenéssel, 19 006,60 ponton zárt szerdán.
    A részvénypiac forgalma 17,8 milliárd forint volt, a vezető részvények ára vegyesen változott az előző napi záráshoz képest.
    A Mol árfolyama 20 forinttal, 0,15 százalékkal 13 080 forintra csökkent, 1,1 milliárd forintos forgalomban.
    Az OTP-részvények ára 115 forinttal, 2,50 százalékkal 4480 forintra esett, forgalmuk 14,4 milliárd forintot tett ki.
    A Magyar Telekom 2 forinttal, 0,60 százalékkal 333 forintra erősödött, forgalma 271,4 millió forint volt.
    A Richter árfolyama 70 forinttal, 1,69 százalékkal 4205 forintra nőtt, forgalma 1,9 milliárd forintot ért el.
    A kis- és közepes részvények indexe, a BUMIX 1554,20 ponton zárt szerdán, ez 16,17 pontos, 1,05 százalékos emelkedés a keddi záráshoz viszonyítva.

Scroll To Top