Együtt-PM: szabad szemmel alig látható a GDP-növekedés

Az Együtt-PM szövetség szerint csak szabad szemmel alig látható mértékben nőtt a gazdaság, a „fideszes kiskirályok” viszont egyre gazdagabbak.

A Bajnai Gordon vezette pártszövetség az MTI-nek szerdán küldött közleményében ezt arra reagálva közölte, hogy a Központi Statisztikai Hivatal gyorsbecslése szerint a bruttó hazai termék (GDP) 0,5 százalékkal emelkedett az idei második negyedévben az előző év azonos időszakához képest. Az első negyedévhez képest 0,1 százalékkal nőtt a gazdaság teljesítménye a szezonálisan és naptárhatással kiigazított adatok alapján. A Fidesz ezt úgy kommentálta: Magyarország jó úton jár, hiszen kijött a recesszióból.
Az Együtt-PM szerint a Fidesz megint olyasmit ünnepel, ami miatt inkább magyarázkodnia illene. Orbán Viktor rossz kormányzásának végéhez közeledve szabad szemmel alig látható mértékben nőtt a magyar gazdaság – olvasható közleményükben.
Kiemelték, hogy a GDP-t csupán az építőipar és a mezőgazdaság mentette meg a zsugorodástól, az építőipar esetében a növekedés pedig szinte kizárólag az európai uniós forrásból megvalósuló beruházásokra vezethető vissza. Azokra, amelyekből 1000-1200 milliárdnyi került veszélybe „az Orbán-kormány eddigi bénázásai, szabálytalanságai, és egyre több áldozatot követelő EU-ellenes szabadságharca miatt” – közölték.
Az Együtt-PM arra is kitért, hogy az uniós pénzből finanszírozott építőipari beruházások több mint 17 százalékát a Közgép végezheti.
„Kormányzása alatt Orbán Viktor tönkrevágta a magyar gazdaságot, halálra ítélte munkahelyek tízezreit, miközben a fideszes kiskirályok egyre gazdagabbak lettek. Az Orbán-Simicska-rezsim az ország rovására növekszik: minél szegényebb Magyarország, annál gazdagabb a rezsim” – értékeli az Együtt-PM.(MTI)

Scroll To Top