Egymilliárd forintos nyereséget ért el tavaly a MÁV jászkiséri pályakarbantartó cége

Egymilliárd forint nyereséget könyvelt el tavaly a MÁV FKG Felépítmény-karbantartó és Gépjavító Kft.; Az eredményt – amely 12 százalékos árcsökkentés ellenére elérte az egy évvel korábbit – elsősorban a hatékonyság javításával illetve a korábban alvállalkozókkal végeztetett munkák visszaszervezésével érte el – közölte Völgyesi Zsolt a társaság ügyvezető igazgatója közleményben az MTI-vel.

Tájékoztatása szerint a MÁV Zrt. 100 százalékos tulajdonában lévő, jászkiséri központú pályavasúti leányvállalat tavalyi árbevétele 20,8 milliárd forint volt. ( A 2011-es nettó árbevétel a 14 milliárdot közelítette). A tavalyi nyereség egy részéből a vállalat idén további fejlesztéseket hajt végre és újabb munkahelyeket teremt.
A mintegy 300 környékbeli embernek munkát adó jászkiséri üzembe várhatóan júliustól újabb 40 munkavállalót vesznek fel, ezzel kétműszakosra bővül a tevékenység. A kft. ezenkívül országszerte mintegy 1200 embert foglalkoztat, közülük háromszáznak időszakosan, az év háromnegyedében biztosít kereseti lehetőséget. A menedzsment jelenleg azon dolgozik, hogy ennek a háromszáz embernek a téli, decemberi holtidőszakban is munkát, az elképzelések  szerint a MÁV vasúti hálózatán vonalgondozást, hóeltakarítási munkákat biztosítsanak.
Völgyesi Zsolt beszámolt arról is, hogy a jászkiséri üzemben jelenleg négy darab, egyenként három járműből álló darus vasúti pályafenntartó járműegységet gyártanak a MÁV számára. Hosszú idő után ezek lesznek az első Ganz forgóvázzal Magyarországon készített járművek, az első júliusra készül el. Továbbá a MÁV Csoport igényeit szem előtt tartva a vasúti járművek remotorizációja és felújítása mellett rugózott pótkocsikat is folyamatosan gyártanak. Az új, saját fejlesztésű pályafelújító géphez kapcsolható pótkocsijuk a korábbi konstrukciónál háromszor nagyobb sebességre képes. (MTI)

Scroll To Top