Ebola – Megindultak az uniós egészségügyi segélyszállítmányok Nyugat-Afrikába

Megkezdődött csütörtökön kilenc európai uniós tagállam – köztük Magyarország – által összeállított egészségügyi segélyszállítmányok eljuttatása az ebolajárvány által sújtott nyugat-afrikai országokba.

A nap folyamán Hollandiából teherhajó indult útnak, fedélzetén mentőautókkal, mobilkórházak és laboratóriumok létesítéséhez szükséges eszközökkel, felszereléssel, illetve egyéb, az egészségügyi ellátást szolgáló anyagokkal. A szállítmányt az ENSZ gyermekalapjával, az UNICEF-fel közösen Ausztria, Belgium, a Cseh Köztársaság, Finnország, Hollandia, Magyarország, Nagy-Britannia, Románia és Szlovákia állította össze.
Luxemburg eközben – az EU-országok közül elsőként – két speciális kialakítású repülőgépet ajánlott fel arra, hogy evakuálhassák Afrikából a különböző nemzetközi egészségügyi-humanitárius szervezetek olyan munkatársait, akiket megfertőzött a vírus.
Az unió és tagállamai immár több mint egymilliárd eurót ajánlottak fel a nyugat-afrikai ebolajárvány leküzdésének céljára – jelentette be Margarítisz Szkínász, az Európai Bizottság vezető szóvivője.(MTI)

Scroll To Top