Donald Trump szerint jó az esély a közel-keleti béke megteremtésére

Donald Trump amerikai elnök szerint „nagyon jó az esély” a közel-keleti béke megteremtésére. Trump szerint a palesztinok visszatérnének a békefolyamatról folytatandó tárgyalásokhoz.

Az amerikai elnök a Benjamin Netanjahu izraeli kormányfővel a Fehér Házban hétfőn tartott megbeszélések előtt fogalmazott így újságíróknak.
A Fehér Ház Ovális Irodájában az izraeli kormányfő elismerően szólt arról, hogy az amerikai nagykövetséget áthelyezik Tel-Avivből Jeruzsálembe. Erre a döntésre „népünk örökkön emlékezni fog” – fogalmazott Netanjahu,
Trump elmondta, hogy fontolgatja jelenlétét a követség ünnepélyes megnyitóján, amely májusban várható. „Ha tehetem, elmegyek” – mondta újságírói kérdésre válaszolva.
Az újságírókkal tartott rövid beszélgetésen Donald Trump utalt arra, hogy szerinte „nagyon jó az esély ” a közel-keleti béke megteremtésére, ugyanakkor úgy vélte, hogy hogy ez a békemegállapodás „a lehető legnehezebb” lesz. „Nagyon keményen dolgozunk, és nagyon jó az esély” – tette hozzá.

Benjamin Netanjahu azt hangoztatta, hogy a Közel-Keleten a legnagyobb kihívást Irán jelent. „Iránt meg kell állítani”, mert szerinte Teherán „nem adta fel nukleáris ambícióit” – fogalmazott.
Az izraeli kormányfő az amerikai fővárosban észt vesz és beszédet mond az egyik legnagyobb Izrael-barát lobbiszervezet, az Amerikai Izrael Közpolitikai Tanács (AIPAC) szokásos évi konferenciáján.(MTI)

Scroll To Top