Devizahitelek – MNB: az elszámolási törvényről egyeztetett a Civil Fórum - Gazdasagportal.hu

Devizahitelek – MNB: az elszámolási törvényről egyeztetett a Civil Fórum

Az elszámolási törvényről egyeztetett a Magyar Nemzeti Bank (MNB) által létrehozott Pénzügyi Fogyasztóvédelmi Civil Fórum kedden – közölte a jegybank kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint a két hét alatt másodszor tartott egyeztetéseken – amelyen 21 civil szervezet vett részt – a jegybank jelezte: a forint és devizahitelesek ügyét megnyugtatóan rendező jogszabály kihirdetése után fogyasztóvédelmi tájékoztatók, honlapján megjelenítendő kérdések és válaszok, illetve kommunikációs kampány során kívánja a hazai fogyasztókat minél részletesebben tájékoztatni az elszámolási törvénnyel kapcsolatos tudnivalókról.
Az MNB számít a Civil Háló és a pénzügyi tanácsadó irodahálózat aktív közreműködésére is e tájékoztatásban – írja a jegybank.
A tájékoztatásból az is kiderül: húsz nonprofit szervezet közel 78 millió forint támogatást nyert el a jegybank civil háló kialakítására kiírt pályázatán. A pályázatot a fogyasztói tudatosság és jogérvényesítés támogatására, a pénzügyi kultúra fejlesztésére írta ki az MNB.
A jegybank emlékeztetett: a 2014-2016 közötti időszakra stratégiai célként határozta meg a pénzügyi kultúra és ismeretterjesztés terjesztését, a fogyasztói tudatosság erősítését. Az ennek keretében kiírt pályázatra a saját költségvetéssel és nyilvántartott tagsággal rendelkező, az elmúlt legalább 3 évben aktívan a fogyasztóvédelemben tevékenykedett nonprofit szervezetek jelentkezhettek – áll a közleményben.(MTI)

Scroll To Top