Devizahitelek – Fidesz: a Kúria határozata után azonnal dönt az új parlament - Gazdasagportal.hu

Devizahitelek – Fidesz: a Kúria határozata után azonnal dönt az új parlament

Az új Országgyűlés első dolga lesz, hogy a Kúria határozata után azonnal meghozza azokat a döntéseket, amelyek már az idén segítséget nyújtanak majd a devizahiteles családoknak – közölte Fidesz sajtóirodája szerdán az MTI-vel.

Tájékoztatásuk szerint a kabinet már szerdai ülésén is vizsgálja a további lehetséges lépéseket az Alkotmánybíróság (Ab) hétfői állásfoglalásának ismeretében.
A Fidesz ezután sem fogja elengedni a devizahitelesek kezét – jelentették ki, hozzátéve, hogy a további intézkedésekig az érintett családoknak védelmet nyújt az árfolyamgát.
Azzal kapcsolatban, hogy az Együtt-PM szerint a devizahiteleseknek nincs újabb négy évük, a kormánypárt úgy fogalmazott: “bizony nincs négy évük a devizahiteleseknek, ezért az ő számukra is a tét, hogy hagyjuk-e, hogy visszatérjen a Gyurcsány-koalíció, amely a bankok mellett a legnagyobb felelőse annak, hogy több százezer család devizacsapdába került mindenféle segítség nélkül”.
Mint írták, a Gyurcsány-kormány megszüntette az első Orbán-kabinet alatti kedvezményes otthonteremtési lehetőségeket, “rászabadította a családokra a devizahiteleket”, és “hagyta, hogy a bankok rátegyék a kezüket a magyar otthonokra”.
Az Ab hétfőn a devizahitelekkel kapcsolatos alaptörvény-értelmezésében azt mondta ki, hogy törvénnyel módosíthatók korábban megkötött szerződések, ám ebben az esetben is figyelembe kell venni minden fél méltányos érdekeit, a megváltozott körülmények között is érdekegyensúlyra kell törekedni.
A Fidesz korábban azt közölte, álláspontjuk szerint az Ab-döntés után a Kúriának nincs oka tovább várni az egyoldalú szerződésmódosítás és az árfolyamrés kérdése ügyében.(MTI)

Scroll To Top