Deloitte: három magyar cég a térség 500 leggyorsabban növekvő vállalata között

Három magyar cég került be idén a Deloitte Technology Fast 500 európai, közel-keleti és afrikai (EMEA-régiós) ranglistájára, amely a régió leggyorsabban fejlődő technológiai cégeit rangsorolja – közölte a Deloitte pénteken az MTI-vel.

A Deloitte a Technology Fast 500 rangsort immár 16. alkalommal teszi közzé, az EMEA-térségbe 20 országot sorolnak. Összeállításakor a megelőző négyéves időszak során elért árbevétel-növekedést veszik figyelembe.
A listán a magyar cégek közül több mint tízszeres (1070 százalékos) növekedésével az INNOVATIX Kft. a 93., 764 százalékos növekedésével az Attrecto Zrt. a 138., 480 százalékos növekedésével a JCQ Hungary Kft. a 239. helyet érdemelte ki.
Az INNOVATIX vízuáltechnikai megoldásokat és okostelefonos alkalmazásokat fejleszt, az Attrecto Zrt. okostelefon-szoftverfejlesztő cég, a JCQ Hungary Kft. pedig LED-technológiával világításkorszerűsítési megoldásokat fejleszt különböző iparágaknak.
Az első helyen az idén a Fingerprint Cards AB svéd ujjlenyomat-biometriai megoldásokat kínáló szoftvergyártó áll, a rangsorba került cégek nagyobb része idén is a szoftveripart képviseli.
Csűrös Balázs, a Deloitte programvezetője a közlemény szerint elmondta: a közép-európai vállalatok a leggyorsabban növekvő globális technológiai vállalatok egyre nagyobb részét teszik ki, miközben a nano- és biotechnológiai, illetve az energiaipari vállalatok jelentősége láthatóan nőtt.
Franciaország a legjobban reprezentált ország a ranglistán, a korábbi évekhez hasonlóan 94 francia székhelyű vállalattal. Angliáé és Hollandiáé a második és harmadik hely.
A listára tíz közép-európai cég került be az első 100 vállalat közé.
A teljes közép-európai régiót 39 vállalat képviseli a Technology Fast 500 ranglistán, amiből 15 vállalat lengyelországi székhelyű. Csehországot hat, Szlovákiát négy, Horvátországot, Romániát és Magyarországot három-három, Bosznia-Hercegovinát, Bulgáriát, Litvániát, Szerbiát és Szlovéniát pedig egy-egy vállalat képviseli a ranglistán.
(MTI)

Scroll To Top